Reservkort när du reser – Ett måste

Inlägget ”Reservkort när du reser” innehåller annonslänkar.

Mycket kan hända på en resa och tappar man bort plånboken utan att ha ett reservkort så kan det bli krångligt. Just därför så är ett vanligt och bra tips att man alltid har att reservkort med sig.

Att bli av med kortet i ett främmande land på egen hand utan någon som kan ta ut pengar åt en är en riktig knipa. Att ha ett reservkort när du reser räddar dig ifrån att det händer.

Kom ihåg att förvara korten separat, att ha bägge i plånboken är inte så smart till exempel utifall att du tappar plånboken. Det är bäst att vara på den säkra sidan och ha ett reservkort.

I många fall så kan man få ett nytt kort skickat till sig men det kan ta tid och framförallt så kan man behöva antingen stanna kvar på samma ställe längre än vad man vill eller ha problem med att hitta någon adress att skicka det till.

Som tur är så brukar hostels kunna ställa upp på sådant så det skadar aldrig att gå in och fråga om du kan få posta något till dig på den adressen. Här kan du se vår lista med tips på hostels från andra backpackers.

Se till att tänka till i förväg och skaffa ett reservkort, du kan läsa om ett bra kort anpassat för resor här nedanför.

tips för backpackers - spacer

Reservkort när du reser

Att skaffa ett reservkort går snabbt, ett kort som är perfekt för resor eftersom att man har förmåner i form av att man bland annat slipper valutapåslag på kortköp är P.F.C.

Det är ett kostnadsfritt Mastercard med en tillhörande app för privatekonomi, appen är givetvis valfri att använda. Du kan ladda ned appen redan nu och se vad du tycker genom att Trycka Här.

Vill man istället ha ett kreditkort så kan man skaffa Norwegians kreditkort, det har inga löpande kostnader så det passar bra att ha när man ska ut och resa.

Tack för att du läste ”Reservkort när du reser”! Safe Travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.