Hållbara resor till Pakistan med Intrepid Travel

För den som har funderat på att resa till Pakistan så borde det här vara goda nyheter. Ett reseföretag har nämligen meddelat att man ämnar inleda hållbara resor till Pakistan i år. Du kommer alltså att kunna upptäcka landets natur, kultur och mera under ett 17 dagar långt äventyr som du sent lär glömma!

Utforska landets turbulenta historia, fascinerande nutid och hoppfulla framtid under 17 dagar mellan Islamabad och Lahore. Resan går bland annat genom ödsliga Karakoram Mountains och man lär få se en hel del underbar natur under resans gång.

Man kommer även att få se platser som Karakoram Highway, glaciärer, sjöar uppe i alpina bergsområden, massiva berg och en fascinerande kultur.

Pakistan har sett en kraftig tillökning i turismen på senare år, bara mellan år 2018 och 2019 så dubblades antalet turister i landet. Detta är något som Intrepid Travel tänker ta vara på. Tara Kennaway arbetar som produktmanager hos resebolaget och hon sade följande om nyheten:

“We’re always looking to develop experiences that will get travellers out of their comfort zones, to break new ground and to broaden their horizons,”

“We’re excited to be providing the global community with access to Pakistan, one of the world’s few countries that remain under-the-radar with tourists.”

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Från Islamabad till Lahore

Rutten går alltså från huvudstaden Islamabad till staden Lahore, en stad som funnits och överlevt medan kungadömen har skapats och fallit runtomkring.

Staden har lyckats bevara sin kultur på ett härligt sätt och det finns mycket att se, prova och uppleva där. Resan kommer även att gå till den antika platsen Taxila som utsetts till ett världsarv. Där finns det över 500 år gamla tecken och lämningar som influerats av Persien, Grekland och Buddhismen.

Jag tycker att det här är en spännande nyhet och förhoppningsvis så kan det öppna upp landet mer för turister och personer som vill uppleva och lära sig av vad Pakistan har att erbjuda.’

Kommer du att besöka landet? Kommentera gärna och berätta om dina tankar kring det! Tack för att du läste inlägget ”Hållbara resor till Pakistan”!

Läs Mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.