Thailand tar i med hårdhandskarna mot Begpackers

Begpackers, backpackers som tigger eller försörjer sin resa med gatuförsäljning är illa ute i Thailand. Nyligen så blev ett par arresterade för att de arbetade när de sålde saker på en marknad.

Har du inget arbetsvisum så får du inte jobba i Thailand, landet är stenhårt på den punkten. Det gäller till och med volontärarbeten, även om polisen ibland väljer att se åt andra hållet.

Thailand har bestämt sig för att göra någonting åt att utländska personer reser dit för att tigga eller sälja saker på gatorna för att finansiera sin resa.

Det fick Zoulis, 43 år från Grekland, och Lin, 28 år från Kina, uppleva när polisen slog till. Paret satt vid en marknad i Chiang Mai och sålde foton för att finansiera sitt fortsatta resande.

Paret hade fullt giltiga turistvisum men inga work permits. Det resulterade i att immigrationen arresterade paret och de lämnades sedan över till lokala polisen.

Straffet lär bli böter och utvisning, ett väldigt tråkigt och tvärt slut på en annars säkerligen härlig resa.

Är det bra eller dåligt? Bör man verkligen åka på semester till ett annat land om man inte har pengar nog för att försörja sig på resan?

Eller är landet för hårda, vad spelar det för roll om man säljer några foton för att få in lite extrapengar?

Det kan man fråga sig. En sak är iallafall säker och det är att Thailand inte blir glada när någon kommer dit och tar upp jobbmöjligheter utan att ha laglig rätt att göra så.

spacer backpacka resa

Kontroll i Chiang Mai

Fenomenet begpackers har diskuterats mer och mer i Thailändsk media på sistone och synen är delad. Ett nyhetsbolag refererade till resenärerna som ”hippies som stjäl jobb avsedda för Thais”.

En intressant anklagelse eftersom att hippies vanligtvis beskylls för att inte vilja jobba. Men fördomar finns det ju tyvärr överallt.

För ett par dagar sedan så gjorde alltså immigrationen i Chiang Mai en runda för att se över marknaderna och säljplatserna vid Soi 3, Muang Road.

Då arresterade man det utländska paret och man kan nog vänta sig liknande kontroller i större delar utav Thailand.

Man gör alltså säkrast i att inte sälja någonting på någon marknad eller på gatan överhuvudtaget när man besöker Land of Smiles nästa gång.

Läs Mer / Se Även:

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.