Vackra ön Koh Chang i Thailand

Ön Koh Chang är ett populärt resmål för många turister av alla dess olika slag. Det är lätt att förstå vad som lockar. Klart vatten, fina sandstränder kantade av palmer och boenden i många olika prisklasser. I det här inlägget kan du läsa om just Koh Chang!

Först och främst så ligger Koh Chang inte särskilt långt bort från Bangkok. Det är hyfsat smidigt och enkelt att ta sig dit. Man kan åka minibuss eller buss från Bangkok vilket tar cirka 5 till 6 timmar beroende på trafik och chaufför.

Med funktionen nedan kan du söka på biljetter från Bangkok direkt till Koh Chang.


Man kan också flyga dit via flygplatsen i Trat som ligger väldigt nära Koh Chang, det brukar gå tre flyg om dagen från Bangkok till Trat.

Koh Chang

Ön är Thailands tredje största ö men den är inte lika överexploaterad de två större öarna, Phuket och Samui. Den som besöker Koh Chang gör det med allra högsta sannolikhet för att njuta av strandlivet.

Det finns fyra stora stränder som man brukar välja mellan.

White Sand Beach

Den är inte bara närmast piren utan den är också den mest turistiga stranden. Här kan du hitta det mesta som du kan tänkas behöva inom ett lagom gångavstånd. Mestadels så är boendena 2 till 3-stjärniga. Det finns gott om restauranger och barer i området.

white sand beach koh chang

Klong Prao Beach

Klong Prao är den längsta stranden på ön och den delas av två flodmynningar, en i mitten och en i söder. Här är det mest stora resorts som man kan bo på. Det finns dock också budgetboenden på den här stranden men man får leta lite för att hitta dem.

I förhållande till strandens längd så är det inte så många hotell längs stranden så man kan oftast lätt hitta en lugn och skön plats att slappna av ifred på. Vid norra delen ligger det gott om småaffärer och restauranger, söderut så är det mer hus och boenden.

klong prao beach koh chang

Kai Bae Beach

Den här stranden är också uppdelad, men bara i två delar. Den södra delen har helt klart bäst sand och är helt klart värd ett besök.

Den södra delen har också en hel del boenden med bungalows. Innan för stranden och boendena så ligger vägen som har ett brett utbud av affärer och restauranger trots att området inte är lika kommersialiserat som White Sand Beach.

Lonely Beach

Lonely Beach har länge varit ”backpackernas strand” men även den har nu börjat att kommersialiseras mer och mer. Det finns ett fåtal ställen tillgängliga om man vill bo på stranden men det finns betydligt fler boenden ett par minuters promenad söderut. Det finns gott om budgetboenden i området.

Närliggande öar

Vill du se fler vackra öar så kan du åka på kortare turer till Koh Wai, Koh Mak eller Koh Kood. Det är lätt att hitta info om hur och när man kan ta sig till öarna när du befinner dig på Koh Chang.

Du kan också läsa om Koh Lanta.

Hitta boenden via Booking

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.