Hemligheterna bakom en billig flygbiljett

Ska man resa långt så brukar man oftast kliva ombord på ett flygplan. Biljetterna till resan kan bli dyra i vissa fall och det kan påverka hela resans budget. Därför så är det bra att veta ett par trick som man kan använda för att komma billigare undan.

Rensa webbläsaren

Det första som du behöver göra när du ska boka flygbiljetten är att rensa din webbhistorik och cookies i webbläsaren, eller helt enkelt att använda en annan webbläsare. Vissa flygbolag höjer priset på resor som du har sökt efter flera gånger, det kan man komma runt genom att rensa inställningarna eller att använda en annan webbläsare.

Vilka dagar i veckan?

Ska du åka på en långresa och bokar tur och retur? Då brukar det vara billigare att boka din biljett om du bokar flyget dit till en torsdag och flyget hem till en måndag. Det gäller att hitta dagarna som färre personer reser samma rutt som dig.

Det varierar givetvis beroende på var ifrån du åker och var du ska åka till.

Ska du boka ett kortare flyg som är tur och retur så är det i regel billigare att flyga ut på en lördag och att man återvänder hem på en tisdag.

resa billigt

När ska man boka?

Att boka tidigt brukar generellt få ned priset rätt så mycket. Det underlättar ju även planeringen av resan om du tidigt vet när du åker och när du kommer hem.

Men det skiljer sig lite, det beror mycket på om du flyger inrikes eller utrikes. Ska du resa utrikes så behöver du generellt sett vara ute i god tid.

  • Inrikesflyg – Bokas i genomsnitt billigast 57 dagar innan avfärd.
  • Utrikesflyg – Bokas i genomsnitt billigast 171 dagar innan avfärd.

Det är inga regler som är huggna i sten men följer du stegen ovan så kommer du med all sannolikhet att hitta en billigare biljett jämfört med om du inte skulle följa stegen.

För att summera det hela så kom ihåg att rensa webbläsaren, se över vilken dag i veckan som du flyger och tänk på hur långt innan resans avgång som du bokar biljetten.

Safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.