Backpacka i Asien – Minnen för livet

Innehållsförteckning

Jag kan utan tvekan säga att bland det roligaste som någonsin gjort var att backpacka i Asien. Jag flög dit på egen hand och hade egentligen ingen aning om vad jag gav mig in på.

Innan den resan så hade jag varit på vift i Australien i åtta månader och det gav verkligen, verkligen mersmak för resandet.

Mitt sikte ställdes in på Sydostasien, främst för att jag ville resa länge på så lite pengar som möjligt.

Om jag var nervös innan flyget? Nja inte märkbart. För att underlätta min ankomst och acklimatisering så hade jag bokat ett boende via Couchsurfing hos en person i Bangkok.

12 timmar senare och jag står i Bangkok, vilsen som aldrig förr. Köar mig igenom säkerhetskontrollen och det är dags att ringa till min värd. Inget svar.

Sånt kan ju hända, ibland missar man samtalet. Jag tänkte inte mer på det utan gick och rökte en cigarrett i väntan på att jag skulle bli uppringd. Det blev jag inte.

Jag hade en adress till hennes boende men inte den blekaste om hur eller var jag skulle ta mig dit. Jag fortsatte att ringa. Efter fem sex samtal så svarar hon och ber om ursäkt för att hon sov.

Då lade sig stressen en aning men jag bestämde mig ändå för att flytta in till Khao San Road redan dagen efter då Couchsurfing-boendet låg så oerhört avsides.

På Hostelet träffade jag direkt ett härligt gäng som jag äventyrade runt i Bangkok med i ett par dagar innan vi begav oss mot Koh Phangan.

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Backpacka i Asien

Jag kan skriva spaltmeter om den resan för den fastnade verkligen och kommer att följa med mig resten utav livet. Äventyret började i Bangkok på egen hand men som sagt så träffade jag snart andra backpackers att åka runt med.

Vi tog oss vidare till Full Moon Partyt på Koh Phangan, sen blev det Koh Samui och efter det Koh Lanta.

Resan fortsatte till Malaysia där jag for runt i en månad innan det var dags för Kambodja. Efter det blev det ännu en tur i Thailand och sen vidare till Laos innan jag avslutade resan i Thailand.

Allt som allt så var det en helt underbar resa som jag tycker att alla ska göra.

Är du orolig över att resa ensam? Var inte det! Man träffar folk överallt! Om inte på vandrarhem så via Facebook och liknande sidor/appar!

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Not done yet

Sedan den resan har jag varit tillbaka till Thailand flera gånger och det har även blivit lite sightseeing i Laos. Näst på tur är nog Thailand igen men med en avstickare till Vietnam så väl som till fler länder.

Det finns så mycket att se och uppleva och jag personligen har verkligen förälskat mig i Asiens kultur, mat och natur. Människorna är så respektfulla och det är så intressant att lära sig mer om t.ex Buddhismen.

Så om du funderar på att backpacka i Asien så är allt jag kan säga: Ba’ kör. Gör det bara! Du kommer att ÄLSKA det!

Läs Mer:

Safe Travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.