Vågar jag resa själv – Frågan många ställer

Många förstagångsbackpackers ser fram emot sitt kommande äventyr men vissa har ändå en klump i magen. ”Vågar jag resa själv”? ”Tänk om jag inte vågar lära känna någon?” Det är absolut ingenting att oroa sig för!

Sanningen är den att beroende på hur du reser, bor du på vandrarhem så till exempel så är det snarare svårt att få vara ifred ibland. Men inte på något negativt sätt alls. Om du nu inte behöver plugga eller något liknande.

Det är alltid gott om folk i rörelse och man åker ju inte och reser om man avskyr människor. Visst, det finns ju en del undantag men alla personer är olika.

I stort sett alla backpackers som jag har haft turen att träffa har varit pratglada, öppna och hjälpsamma. Allt som behövs för att bryta isen är ett hej, en nick eller ett leende. Efter det så flödar konversationen på av sig själv.

Är det för mycket stök och stoj på ditt vandrarhem? Ta en tur till en park eller ett café och ta en stund för dig själv. Att spela samma kortspel varje dag kan ju faktiskt bli lite långtråkigt.

Poängen är ändock den samma, du kommer inte att vara själv. Det finns alltid någon att prata med och det finns alltid hjälp att få så det är det sista som du skall oroa dig över.

Vågar jag resa själv

Vågar jag resa själv

Även om du bor på hotell eller i ett privatrum eller lyckas hitta just det där vandrarhemmet som ingen annan bor i för tillfället så finns det gott om lösningar.

Sociala media är fantastiska för att träffa andra backpackers eller allmänt snälla och trevliga människor. Kolla in i våra grupper på Facebook, du hittar länkarna på höger sida och fråga runt där, du får garanterat tips om var du ska gå eller kontakt med folk som vill umgås!

Varför inte slå följa med någon eller några andra backpackers och utforska världen tillsammans en stund? Det kan skapa vänner och kontakter för livet!

Så om du undrar Vågar jag resa själv? Så är svaret: Ja! Det vågar du och du kommer att älska det! Läs mer om att bo på vandrar hem här: Resa Billigt – Bo på Vandrarhem

Gruppen Resekompisar på Facebook är ett snabbt växande fenomen där personer knyter kontakt för att utforska världen ihop!

Tack för att du läste ”Vågar jag resa själv”! Safe Travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.