7 Härliga saker att göra i Cairns

Inlägget ”7 Saker att göra i Cairns” innehåller annonslänkar.

I Norra Queensland, Australien, så hittar man Cairns, en stad som blivit något av en hotspot för resenärer. Här kan du njuta av fantastiskt vacker natur och ett härligt nattliv.

Det är inte ovanligt att backpackers som hyr en campervan och åker norrut ifrån Sydney avslutar sin resa i Cairns. Andra flyger dit, hyr en van och kör söderut.

Utöver det så reser många dit för naturen, det stora barriärrevet lockar oerhört många turister, och resultatet är en livlig stad med mycket att göra. Om du befinner dig där och undrar vad som finns att hitta på så har du hamnat rätt.

7 saker att göra i Cairns

 1 Great Barrier Reef

Stora barriärrevet är något som man bara inte får missa att se när man är i Australien. Beskåda färgstarkare koraller i en fantastisk skapelse av moder natur.

Det marina livet är rikligt och absolut perfekt för simning, snorkling och dykning.

Den färgstarka koralen är fantastisk, liksom det rikliga marina livet, vilket gör det perfekt för simmare, snorkling och dykning.

7 Härliga saker att göra i Cairns

2 Skyrail Rainforest Cableway

Se regnskogen uppifrån med Skyrail Rainforest Cableway som sträcker sig sju och en halv kilometer. Sträckan går genom och ovanför regnskogen i Barron Gorge National Park som är med på UNESCOs världsarvslista.

Utsikten är någonting som du sent kommer att glömma och om du inte är alltför höjdrädd så är det en avkopplande resa.

På plats kan du även lära dig om växtligheten och om Australiens ursprungsbefolkning i Rainforest Interpretation Center.

3 Lyquid Nightlife

Eftersom att staden lockar till sig många unga backpackers och turister ifrån hela världen så har det vuxit fram ett bra nattliv. En av de bästa klubbarna anses vara Lyquid som man bör besöka om man får chansen.

4 Crystal Cascades

Crystal Cascades är namnet på ett magiskt vackert färskvattenhål i en tropisk regnskog. Flera små vattenfall leder till vad som blivit som stora pooler där man kan svalka sig.

Det är ett utmärkt område för att grilla, ha picknick och umgås i vacker natur och man lär ta många vackra foton där.

7 Härliga saker att göra i Cairns

5 Undara Volcanic National Park

Här kan du se lava på nära håll och ändå vara säker. Undara Volcanic National Park består bland annat av Undara Lava Tubes som du kan se med guidade turer.

Du blir guidad genom en utdöd vulkan och får se många extraordinära vyer. I hela världen så finns det 23 länder som vi vet har lava-rör och rören i Undara anses vara längst i världen.

Utöver det så kan du även göra många andra roliga saker i Undara så det är helt klart värt ett besök.

6 Port Douglas

Vill du ha en härlig och lugn atmosfär? Då borde du åka norr om Cairns till kuststaden Port Douglas.

Det är förvisso inte särskilt billigt där men det finns gott om härliga affärer och restauranger i staden som man kan strosa igenom i lugn takt.

Port Douglas är också en bra plats att basera sig i om man skall besöka Great Barrier Reef för att ha det lite närmre.

Missa inte att promenera på Four Mile förbi Port Douglas fyr och upp till toppen av Flagstaff Hill för en fantastisk utsikt.

7 Palm Cove

Är du på jakt efter Cairns bästa strand och badort? Då får du absolut inte missa ett besök till Palm Cove som anses vara favoriten.

En vacker och charmig badort i en by som är döpt efter palmerna längs den vackra esplanaden.

Surfa, bada, koppla av, lek, paddla kajak, snorkla, dyk, golfa och njut av livet på en underbar plats.

Källa: flickr

Boende i Cairns

Om du letar boende i Carins så kan du kika igenom vår lista med tips om bra hostels från andra backpackers eller använda Bookings sökverktyg här nedan:


Booking.com


Tack för att du läste ”7 Saker att göra i Cairns”! Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.