Enklare och billigare att resa till Ryssland nästa år

Från och med nästa år så kommer det bli enklare för utvalda länders medborgare att resa till Ryssland. Nya visumregler kommer att börja gälla för besökare ifrån 53 olika länder som kommer att kunna ansöka om gratis och förenklade elektroniska visum.

Ändringen träder i kraft första januari år 2021 och innebär att besökare ifrån bland annat EU kommer gratis kommer att kunna ansöka om och få 30 dagars E-visum till landet. Något som lär bli väldigt användbart om man vill vill boka en flygning med ett stopp i Ryssland.

Visumet ser ut att, åtminstone inledningsvis gälla området St. Petersburg och Leningrad-regionen.

Utöver invånare i EU så gäller ändringarna även för besökare ifrån vissa länder i Sydostasien, Mellanöstern samt Latinamerika. Riktigt härlig nyhet från ett land som många ansett vara lite krångligt att ordna med visum till.

Ändringen gäller däremot inte för besökare från USA, Kanada eller Storbritannien vilket är rätt så förståeligt med tanke på ländernas frostiga relationer. Rysslands Deputy Foreign Minister som heter Yevgeny Ivanov sade följande om nyheten:

“The decision to include a particular country in the list was made taking into account a number of factors, including their visa policy toward Russian citizens,”

“Any adjustment of the list is not expected at this stage,”

tips för backpackers - spacer

Även om denna ändring må vara en bricka i ett politiskt spel så är det kul att nya möjligheter för resenärer öppnas upp. Ändringen är ett steg i att öppna upp Ryssland för turism vilket väntas generera stora pengar för landet.

Enligt uppgifter från Ryssland så ska dessa nya visum kunna ansökas om på Russian Foreign Ministrys hemsida senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kommer även som sagt att vara gratis, vilket ju aldrig är fel.

Kommer du att resa till Ryssland när ändringen trätt i kraft?

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.