Att resa under lågsäsong är oftast billigare

Ska man ut och resa länge så kan det ofta bli en hel del fokus på budgeten. Om man är villig att missa en hel del höjdpunkter under resan så kan man planera så att man reser under lågsäsongen vilket brukar vara billigare.

Beroende på var man ska så kan det skilja sig extremt mycket i upplevelse mellan hög- och lågsäsong. Men på vissa platser så är inte skillnaden så himla stor och man kan njuta fullt ut ändå.

Men eftersom att antalet turister ofta drastiskt minskar vid en lågsäsong på de flesta platser så brukar priserna också sänkas. Detta eftersom att hotellen och restaurangerna konkurrerar om färre kunder.

Är man på ett vandrarhem där det knappt är några andra och man har tänkt att stanna ett tag så kan man säkerligen förhandla ned priset ordentligt. Går det inte så kan man gå till nästa ställe och se vad man får för pris.

Genom att resa under lågsäsongen då det är mindre folk ute och rör sig så får man även mer plats och tid för sig själv.

Men lokalbefolkningen är ändå kvar där trots att det är få turister och du får då även större chans att lära känna någon som bor där vilket är riktigt härligt.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Resa under lågsäsong

Så om man vill spara en del pengar på resan så kan man undersöka hur lågsäsongen ser ut dit man vill resa. Om det är så att i princip allting stänger ner, ja då kanske det inte är någon höjdare att vara där ändå.

Men om mycket fortfarande är öppet och om vädret ändå är okej så kan man alltid ge det en chans.

Det jag har upplevt när jag har besökt platser under lågsäsonger är att jag oftast fick se det mer genuina av platsen och lära känna fler lokalbor.

Resan blir säkerligen inte likadan som den hade blivit under en högsäsong men annorlunda behöver inte betyda sämre och man lär kunna hitta på gott om roliga äventyr ändå.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.