Soluppgången på Kiribati

Republiken Kiribati är en östat som ligger i det centrala tropiska Stilla Havet. Korallöarna delas in i de tre grupperna Gilbertöarna, Phoenixöarna och Linjeöarna. Tack vare öarnas läge så kan man se den första soluppgången på dygnet här.

Öarna ligger längst österut på hela jorden och tack vare det så blir soluppgången där alltså den första soluppgången som sker på det nya dygnet. En resa hit och en tidig morgon på en fin strand och du kan säga att du har sett en dags första solljus, rätt så häftigt när man tänker på det!

Förutom att ligga långt österut så ligger öarna även precis vid ekvatorn så det är ett behagligt klimat man kan njuta av på Kiribati.

Stränderna är vackra och långa så om man älskar stränder, hav och öar så borde man verkligen sätta upp den här destinationen på sin bucket list.

Förutom vita sandstränder och laguner med kristallklart vatten så kan man även njuta av det lokala livet i det relativt okända öriket. Bara man ser till att vara respektfull mot lokala seder, vilket man nästan alltid borde vara.

Huvudstaden Tarawa bjuder på fart och fläkt trots att man är långt borta från övriga världen. Trots avståndet till omvärlden så finns det barer, biografer, bilar och internet precis som hemma.

Lokalbefolkningen kan vara försiktig i början men när man har brutit isen så finner man sig välkommen och många är glada över att kunna hjälpa till med tips och idéer på aktiviteter och sevärdheter.

Är du efter att bada, bada och bada i underbar natur och i ett härligt klimat så borde du verkligen kika in Kiribati. Detsamma gäller för soluppgångs-entusiaster som bara inte får missa denna underbara plats!

Har du varit på Kiribati? Kommentera gärna och berätta om din upplevelse!

Tack för att du läste, safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.