Bra länkar att ha när man reser

Det finns en del bra länkar att ha när man reser som är värda att spara eller skriva ner. Behöver man få tag på information ifrån pålitliga källor fort så är det bra att veta var man skall vända sig.

Ibland behöver man få reda på information fort och då kan det vara bra att vända sig till pålitliga källor. Beroende på vad man undrar över så finns det olika ställen att få svar på.

Förhoppningsvis så slipper du oroa dig över att kontakta till exempel Sveriges ambassad men om du behöver göra det, vet du då var du skall vända dig för att snabbast möjligt få hjälp?

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Bra länkar att ha när man reser

Är du till exempel osäker på hur vädret är dit du skall resa? Det kan ju vara bra att veta om man behöver ha med sig regnkläder och paraply eller om det räcker med lite tunnare kläder. Kolla vädret på yr.no eller smhi.se!

Om du har råkat tappat bort ditt pass, behöver komma i kontakt med svenska ambassaden där du är eller vill ha viktig information så kan du kika in här: http://www.swedenabroad.com/.

Behöver du förnya passet innan avresan? Då kan det vara bra att boka en tid för att göra just det hos Polisen. Det kan man bland annat göra via deras hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/.

Här hittar du råd inför din utlandsresa: Vad du bör tänka på, problem som kan uppstå och vilken hjälp du kan få av Utrikesdepartementet i olika situationer www.ud.se.

Vill du ha kontakt med svensk läkarvård utomlands så finns det en APP som löser den biten superenkelt: https://avresa.se/inlagg/svensk-sjukvard-kostnadsfritt-i-mobilen/.

Om du blir ekonomiskt nödställd när du är utomlands så kan du kika in här: http://www.regeringen.se/uds-reseinformation/forlust-av-pass-eller-ekonomiskt-nodstalld/.

Genom att spara ned dessa länkar eller åtminstone lägga de på minnet så vet du direkt var du bör vända dig utifall utifall att de behövs.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.