Laos är en pärla som många missar

När man pratar om sin resa till Sydostasien så handlar det främst om Thailand, Vietnam, Kambodja, Singapore och Malaysia. Många verkar tyvärr glömma bort landet Laos som har oerhört mycket att erbjuda en resenär i form av upplevelser.

Jämfört med sina allt mer populära grannländer så är Laos fortfarande en relativt orörd pärla. Här har det inte överexploaterats på samma sätt som i till exempel Thailand.

Man kan ändå upptäcka mycket och ha riktigt kul i Laos. Gillar man att festa så får man inte missa ett besök till den berömda, eller ökända, staden Vang Vieng.

Här kan man glida runt i badringar på floden och stanna längs olika barer som har öppet längs vattendraget. Efter flera dödsfall så har festandet dock reglerats, vilket var välbehövligt, men det är fortfarande en härlig upplevelse.

Besöker man istället den gamla huvudstaden Luang Prabang så har man kultur upp till öronen. Där finns massor med gamla och vackra tempel som man kan strosa runt i och beundra.

Inte långt ifrån Luang Prabang så ligger även det populära vattenfallet Kuang Si Falls som man verkligen inte får missa.

När jag reste runt i landet så upplevde jag det som billigare än Thailand, så det är snällt för plånboken också beroende på hur man reser.

I huvudstaden Vientiane så finns det inte mycket att se tyvärr. Den staden ser jag endast som en transportpunkt. Vill man se de få sevärdheterna som finns så gör man det enkelt på en timme eller två.

Förutom marknaden längs floden, där man kan se över till Thailand och deras Victory Monument och ett par tempel så har staden inte särskilt mycket att erbjuda.

Åker man norrut i landet så kan man övernatta uppe i trädtopparna och söderut så finner man det vackra området 4000 islands.

Läs Mer

Safe travels!

2 kommentarer

  1. Luang Prabang har tyvärr blivit ett stort kinesiskt turistmål p.g.a nya järnvägslinjen direkt från kina.Så passa på att åk till Luang Prabang i närtid för snart har massturismen förstört denna fina stad.Samma sak hände med ett annat fint resmål i Kambodja Sihanukvil för den som minns.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.