Transport eller Upplevelser?

Transport eller Upplevelser?

Det är intressant att se hur resvanor kan skilja sig. Personligen så stannar jag gärna minst ett par dagar eller en vecka på platserna jag besöker. Andra reser vidare efter bara några dagar. 

Givetvis så reser man ju på det sätt som passar en själv. Men många som planerar sin första resa verkar fokusera på att se så många platser som möjligt på så kort tid som möjligt.

Jag förstår givetvis helt klart hur man tänker, att få ut det mesta för pengarna och att hinna uppleva så mycket som möjligt. Men gör man verkligen det?

Att stanna 1-2 dagar på en ort för att sedan fara vidare om och om igen, gör inte det att man spenderar mest tid med att transportera sig? Förvisso så är det ju en del av resan men blir det inte hattigt?

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

Kvalitet eller kvantitet

En gammal klasskamrat till mig som besökte Sydamerika skulle se uppåt 10-15 länder på 1-2 veckor på en resa. Jag kan inte tänka mig att åka på en sådan tripp då man för det mesta sitter på en buss, en flygplats eller liknande.

Då spenderar jag hellre flera dagar eller någon vecka på att lära mig platsen, lära känna lokalbefolkningen och att upptäcka dolda pärlor.

Som sagt, alla reser ju på det sätt man själv vill men jag undrar om det inte möjligtvis är så att många inte tänker på just detta när de bokar sin första resa?

Om du sitter i tankarna om att planera din första resa så tänk en stund över hur mycket tid av resan du vill spendera på att transportera dig mellan platser gentemot hur mycket tid du vill spendera på platserna.

Det kan vara bra att ha i åtanke för att inte råka boka en stressig resa där man inte hinner slappna av och uppleva allt det man vill se.

För att undvika att boka en stressig resa så skulle mitt tips vara att man inte bokar för mycket i förväg. Kolla absolut upp allt möjligt som du kan tänkas vilja göra, men boka inte i förväg om det inte behövs.

På så sätt kan du välja och vraka när du väl reser runt, finner du en plats som du gillar särskilt mycket så kan du lätt spendera extra tid där utan att blåsa hål i schemat.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Safe travels!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.