Reserutt igenom Vietnam – Se det mesta!

I det här inlägget kan du läsa om en reserutt igenom Vietnam att använda sim inspiration för din egen resa. Den börjar i Phu Quoc och slutar i Halong Bay.

Vietnam är ett härligt land med mycket att se och uppleva. Tidigare har man mest pratat om Thailand när man har pratat om Sydostasien men nu börjar Vietnam att bli allt populärare.

Flera hårda krig under 1900-talet har lett till en intressant utveckling i samhället som stundtals varit isolerat. Med nästan 100 miljoner invånare så är det folktätt inne i städerna.

Landets natur är helt fantastisk, lokalbefolkningen är snälla och trevliga samtidigt som att maten är riktigt god. Det är som upplagt för en riktigt härlig resa. Men var ska man åka?

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Reserutt igenom Vietnam

Den här rutten tar dig igenom stora delar av landet och täcker många viktiga och häftiga platser. Använd den här resrutten igenom Vietnam som inspiration till din egen eller följ den rakt av.

Har man gott om tid på sig så behöver man inte stressa utan kan ta avstickare när man så känner för det. För att inte bli för låst under din resa så kan det vara smart att inte boka alltför mycket i förväg.

Phu Quoc

Påbörja din resa bland härliga stränder i en avslappnad miljö. Här kan du snabbt jobba ihop en gedigen solbränna om du så önskar.

Ho Chi Minh

Efter strandlivet så väntar stad och kultur. Här finns det oerhört mycket historia att lära sig och man kan ta dagsturer till Mekongdeltat.

Dalat

Den här vackra staden som ligger i en dal har mycket att erbjuda i form av utomhussport och aktiviteter.

Hoi An

En romantisk och magisk stad enligt många besökare. Här finns det en hel del att se och att göra, förutom att äta väldigt god mat.

Phong Nha

Phong Nha-Ke Bang är en nationalpark som länge gömde någonting för omvärlden. Nämligen jordens största grottor och grottnätverk!

Trang An

Efter grottorna så beger vi oss av till Trang An med sina unika naturformationer. Här tar man en hel del foton, en hel del!

Hanoi

Näst på tur är Hanoi! Njut av härlig stadsvandring i stadens äldre delar och passa på att äta riktigt god mat på någon utav marknaderna.

Halong Bay

Rutten avslutas i det naturvackra Halong Bay. Även här bjuds du på helt underbara naturformationer och vyer!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Reserutt igenom Vietnam

Förhoppningsvis så kommer denna reserutt igenom Vietnam dig väl till hands när du planerar din resa.

Söker du tips på boenden från andra backpackers så kan du Kika In Här.

Läs Mer

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.