Fullbokat runt högtiderna

Innehållsförteckning

Jag föredrar att inte boka för mycket i förväg eftersom att det ger friare tyglar. Men runt högtider så gäller det att vara förberedd, efterfrågan brukar öka så mycket att det kan bi svårt att hitta rum.

Om du just nu sitter och funderar på var du ska fira jul och nyår utomlands, fundera inte för länge. Det kan bli svårt att hitta lediga boenden om du inte ser till att boka i förväg.

Bland det sista man vill göra är att dyka upp på destinationen som man vill fira in jul, nyår eller någon annan högtid på för att inse att det mesta är bokat.

En gång när jag åkte ner till Thailand så råkade jag ut för detta. Jag anlände i slutet av november och skulle hitta ett långboende.

tips för backpackers - spacer

Eftersom att hotellen trissar upp priserna vid högtider då det är så många potentiella kunder så var det väldigt svårt. Tillslut så lyckades jag lyckligtvis hitta ett boende en bit utanför staden.

Men det var lagom stressigt att åka runt mellan 30-40 hotell för att fråga om priser för långboende och nästan alla svarade att, det är tyvärr fullbokat.

Så vänta inte för länge med att boka din vistelse runt högtider. Det gäller även att hålla koll på lokala högtider. Det går snabbt att Googla fram landets högtider och det är absolut något att ha i åtanke.

I Thailand till exempel så kan det bli knökfullt runt Songkran, så det gäller att hålla lite koll på när man bör vara säker på att ha boende bokat.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Tips om boenden

Här på hemsidan kan du snabbt och enkelt hitta bra boenden. Se en sammanställd lista med tips om bra vandrarhem som andra backpackers har tipsat om.

Listan kommer väl till hands när man letar efter bra boenden på en plats som man aldrig besökt innan. Förhoppningsvis så finner du den användbar och behjälplig.

Tips om boenden

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.