7 Tips inför backpackerresan

Sitter du och planerar nästa backpackerresan? Då kommer förhoppningsvis det här inlägget väl till hands. Läs om 7 tips för en lyckad resa!

Det är ju tyvärr lätt att glömma saker när man har mycket att hålla reda på. En gedigen to-do list kan komma väl till hands när man ska förbereda sig inför en långresa. Kika in 9 tips här nedanför!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

7 Tips inför backpackerresan

1. Boka inte för mycket

Vill du kunna vara spontan under resans gång? Då skall du boka så lite som möjligt i förväg. Problemet med detta är att det ofta, beroende på vad man bokar, kan bli dyrare ju senare man bokar.

Där får man alltså väga kostnad mot möjlighet att vara spontan. Är det bokningar till välbesökta platser eller aktiviteter så kan det vara säkrast att boka i förväg så man vet att man har en plats.

2. Gör din research innan du åker

Läs på om landet, länderna eller platserna som du har tänkt att besöka. På så sätt kan du snabbt se om det är något särskilt som du ska tänka på eller om det är oroligheter på platsen.

Det finns gott om kulturkrockar att förbereda sig inför men det är också uppskattat av lokalbefolkningen när man inte bryter lokala seder och traditioner, sådana kan vara bra att veta om på förhand.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

3. Packa smart och packa lite

Ett vanligt misstag som många gör, framförallt på den första backpackerresan, är att packa alldeles för mycket! Det gjorde jag själv när jag besökte Australien och för varje resa sedan dess så har jag med mindre och mindre saker.

Det mesta går att köpa på plats om det verkligen behövs. Annars så klarar man sig oftast med betydligt mindre än vad man kan tro.

4. Dokumentera resan

Det här kanske inte är ett tips för alla men personligen så gillar jag att kolla igenom gamla resebilder. Många gamla minnen väcks till liv på det sättet och det är härligt att sitta och dagdrömma sig tillbaka.

Samtidigt så ska man leva i nuet och inte förlora sig i att dokumentera resan, den ska ju upplevas först och främst!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

5. Lär dig så mycket du kan

När du reser runt så får du träffa så många olika människor från så många olika platser i världen. Det betyder att du har enormt mycket att lära från och lära ut till människor som du träffar.

Prata med folk! Fråga om tips, dela med dig av dina tips, lär dig något nytt om ett land och träffa nya vänner.

6. Gör en budget

Att göra en budget kan vara dötråkigt, men ack så användbart! Ät inte upp hela reskassan genom att bara besöka dyra restauranger utan försök att äta på lokala hak och spara pengar på det sättet.

Det finns många olika sätt att spara pengar på medan man reser, försök att utmana dig själv och se vad du klarar dig utan ett tag!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

7. Långa resor är inte bara transportsträckor

Måste du åka buss i 16 timmar för att komma till nästa destination? Misströsta ej! Det är ju resandet som är upplevelsen, inte destinationen så ta vara på resan och släng inte bort den.

Vem vet vad du kan få syn på längs vägen eller vad för spännande personer du kan träffa på bussen eller tåget? Ta vara på resan och se det inte bara som ett sätt att transportera sig.

Njut!

Sist men inte minst så kom ihåg att njuta av din backpackerresa, det är ju det som är själva poängen. Om du hamnar i en sits där du börjar känna att resan inte gått som planerat, tveka inte att göra ändringar!

Läs Mer:

Tack för att du läste ”Tips inför backpackerresan”! Safe travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.