Backpacking är så mycket mer än att bara resa

Jag älskar backpacking och det är jag inte ensam om. Alla lockas vi av olika aspekter av det hela och vi reser på vårt eget sätt. En resa kan verkligen förändra en som person, oftast till det bättre.

Livet är enklare när man reser, det är inte så konstigt att vi värdesätter våra semestrar så pass högt som vi gör. Friheten att kunna göra det vi vill när vi vill glöms ibland bort i det stressiga moderna samhället.

Att vakna upp klockan halv sju på morgonen för att ta sig till ett jobb man kanske inte ens trivs med, har svårt att slå känslan av att vakna upp och kunna åka och göra det man vill just.

Backpacking är häftigt delvis för att man träffar så pass många andra som gör samma sak. Man har kanske helt skilda intressen, kommer från helt olika världar, tänker på helt olika sätt men man har ändå backpackandet gemensamt.

Man delar det där suget efter att få se världen, få upptäcka nya kulturer, dofter, maträtter, få se och uppleva fantastiska vilda djur, bada i vattenfall och allt annat man kan tänka sig. Världen har så mycket att erbjuda, det gäller bara att ta vara på det.

Det tar inte lång tid innan man upptäcker hur instängd man kan bli av att inte resa utan istället bara se på TV eller läsa om andra länder i tidningarna.

Man får bokstavligt talat se världen med egna ögon när man reser och det är nyttigt. Det är viktigt och det kan leda till fantastiska insikter.

“All journeys have secret destinations of which the traveler is unaware.” -Martin Buber

5 Populära destinationer för backpacking spacer

Backpacking gör att man växer

Jag tror verkligen att man växer som person av att göra en lång resa på egen fot. Jag gjorde det och jag märkte flera positiva förändringar och det var framförallt mitt synsätt som hade förändrats. Ett nytt perspektiv.

Behöver man ha så många prylar för att vara lycklig? Vad är det egentligen som är viktigt i livet? Hur lyckligt lottad är jag inte som föddes i Sverige? Vad för saker som andra drömmer om tar jag för givet?

Det var några av alla frågor och insikter som jag kom in på när jag reste.

Jag vet inte om jag hade uppskattat rinnande vatten på samma sätt om jag inte stått i ett sunkigt hotell i en liten by i Laos och försökte duscha med 4-5 iskalla droppar, innan vattnet helt och hållet tog slut.

Hade jag haft samma syn på att leva i nuet och om vad lycka innebär om jag inte sett en mamma dansa med sitt barn i regnet, skrattandes och jätteglada mitt i ett jättefattigt område med fallfärdiga ruckel till hus?

Förmodligen inte. Så för min del så var backpacking en riktig ögonöppnare att börja resa och att resa länge åt gången. Och det gav verkligen mersmak kan jag säga!

“The journey not the arrival matters.” –T.S. Eliot

spacer backpacka resa

Alla borde prova det

Alla borde backpacka någon gång i livet! Det är inte bara superroligt utan det är också givande och utmanande. Väldigt få resor går som planerat men man lär sig att hantera situationerna som uppstår allteftersom.

Med tanke på hur lätt det är att resa runt nuförtiden tack vare flyg, hotellbokningar på nätet och liknande saker så är det något som jag tycker att alla borde pröva på.

Pröva på att leva ur din ryggsäck i ett par månader medan du reser runt och upptäcker världen och dig själv! Det är gynnsamt på många olika sätt och inget man skall vara rädd för att göra på egen hand.

Känn av hur fri man känner sig när man kan åka var man vill när man vill. Om man inte bokar hela resan i förväg så kan man anpassa sig allteftersom och vara väldigt flexibel med vad man upplever eller var man åker.

Som om inte det vore nog så kommer du även att träffa riktigt härliga, snälla och nya vänner för livet. Personer från platser som du annars kanske aldrig hade stött på.

Backpacking öppnade mina ögon för hur vacker världen är och för hur goda människor är. Jag hoppas att du haft liknande upplevelser när du varit ute och rest!


P.F.C

Läs på finansbloggen Ihållande Investeringar om det kostnadsfria Mastercard-kortet från P.F.C som är bra för den som reser tack vare att man slipper valutapåslag på köp utomlands.


“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Läs fler Inlägg här! Safe Travels!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.