Backpacka i USA – Information och tips

Är du sugen på eller funderar över att backpacka i USA? Då kommer det här inlägget till användning. Läs om viktig information och tips kring resan här.

Att backpacka i USA blir allt mer populärt och det är förståeligt. Landet är gigantiskt och det finns väldigt mycket att se. Samtidigt så har Sverige anammat stora delar av deras popkultur så landet känns inte så främmande.

Backpacka i USA

När passar det att åka?

Eftersom att landet är så pass stort så kan det vara olika bra läge att besöka olika platser olika tider på året. USA tar upp nästan lika stor yta som Europa så det är logiskt att klimatet skiljer sig kraftigt från delstat till delstat.

Generellt sett så kan man säga att det är perioden maj till oktober som är populärast för turister såväl som backpackers. Amerikanerna själva tar ofta semester vid juli och augusti samt i december, väldigt likt Sverige.

Varför är det viktigt att veta? Jo för att priserna på flyg och boende går upp då. Västkusten har oftast bäst väder mellan maj och augusti medan östkusten är varmare mellan april och oktober.

Det passar alltså bra att besöka USA vilken tid på året som helst men åker man till den norra delen under vintermånaderna får man räkna med att frysa.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

VISUM till USA

Sverige är med i ESTA, Visa Waiver Program, vilket betyder att vi inte behöver ett visum om vi ska besöka landet i högst 90 dagar.

Istället så ansöker man om ett ESTA, kostnaden ligger på cirka 14 dollar. Det går att ansöka om detta senast 3 dygn innan avresan till USA. Ansökan kan göras på denna hemsida.

För att få ett ESTA så krävs det att du har ett giltigt pass, varken skall jobba eller studera, att du har tur och retur-biljett samt att du kan visa upp att du har pengar så att du klarar dig under resans gång.

Om du skall arbeta, studera eller besöka landet i mer än 90 dagar så får du ansöka om visum genom Amerikanska ambassadens hemsida.

När du anländer så bör du också ha en adress att visa upp, boka därför boende för minst den första natten på förhand. Ha även adressen nedskriven så att du enkelt kan visa upp den.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Resa runt i USA

Väl inne i landet så finns det gott om alternativ för att transportera sig. Att flyga är vanligt då landet är så stort men det finns även gott om tågförbindelser, bussar och det är enkelt att hyra bil där.

Budget

USA är generellt sett inte ett billigt land att besöka, delvis beroende på hur man väljer att resa och leva det vill säga.

Genom att äta billigt och bo billigt så kan man spara viktiga pengar under resans gång. Hittar du ett vandrarhem där frukosten ingår i priset så kan det bli en bra deal.

Kom ihåg att dricks är mer eller mindre förväntade i USA och man lämnar oftast 15-20% i dricks.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Att tänka på

Den lagliga åldern för att få dricka alkohol i USA är 21 år och det är en lag som man är stränga med. Ha det i åtanke när du besöker landet.

Varje delstat är nästan som ett eget land! Så stressa inte igenom platserna du besöker för det finns oerhört mycket att se. Planera din resa väl men boka inte allting i förskott så att du har svängrum att göra det du känner för.

Svenska Backpackers hoppas att du har en grymt härlig upplevelse när du ska backpacka i USA!

Läs Mer:

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.