Spara tid vid gränsen – Ordna visum på förhand

Att ordna visum på förhand är oftast ett enkelt och smart sätt att spara tid på. Genom att ha sitt visum färdigt när man anländer så slipper man köa och hålla på med byråkrati när man vill in i landet man ska besöka.

I takt med att världen digitaliseras mer och mer så blir saker och ting ofta enklare att lösa. Förr i tiden fick man ofta ansöka om visum på plats vid gränsen eller på en ambassad i ett annat land.

Nu kan man istället ofta ordna E-visum till många länder, snabbt och smidigt via internet. Till exempel Kambodja i Sydostasien kan man lätt och snabbt ansöka om E-visum till.

Då slipper man till exempel riskera att råka ut för bedrägerier eller överprisade tjänster vid gränsen. Allt man behöver ha gjort är att ha ansökt, betalat via nätet och sedan skrivit ut visumet när det blivit godkänt.

spacer backpacka resa

Det gäller dock att man ser till så att man har tillräckligt med tid på sig för att få visumet godkänt. Ska man åka in i nästa land redan nästa dag så är det lika bra att skippa E-visumet.

Olika visum till olika länder tar givetvis olika lång tid att ansöka om och få godkänt, så se till att du läser på innan du ansöker. Det vore ju ingen höjdare att betala för en ansökan, inte hinna få den och sedan behöva betala vid gränsen också.

Men det kan absolut spara tid och dra ned på krångel att ordna ett visum via nätet istället. En annan sak som man bör vara uppmärksam på är att man använder rätt hemsida. Till vissa länder så kommer mellanhänder att försöka få dig som kund och ta ut högre avgift än nödvändigt.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Läs Mer

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.