Backpacka och förändra ditt liv

Vill du förändra ditt liv? Vill du förändra dig själv? Vill du växa som person? Då är det dags att backpacka. Det är lika mycket en resa till olika platser som det är en personlig resa inombords. Resor bjuder på utmaningar och utmaningar hjälper oss att växa. Ge dig inga ursäkter att avstå utan ge dig ut i världen.

Jag kan ta mig själv som ett exempel. Innan jag gav mig ut på min första långa resa så var jag väldigt blyg. Visst, med vänner kunde jag prata tills öronen trillade av på stackarna som lyssnade men att tala med främmande människor? Never. Det kanske låter fånigt, men så var det.

Trots det så bestämde jag mig, mycket tack vare min kompis som föreslog det hela, för att åka och backpacka. Det tog inte lång tid innan jag pratade lika mycket med främlingar som mer personer jag känt i flera år. Man har liksom inget val, man träffar så pass många nya snälla och glada människor när man är ute och reser.

backpacka turist turism resa resor

Det är tyvärr vanligt att många vill ge sig ut på en lång resa, men talar sig själva ur det. Sluta sätta stopp dig för dig själv! Säg upp dig från jobbet som ändå ersätter dig nästa vecka. Ta en chans! Kliv ut i det okända! Du kommer att lära dig så oerhört mycket när du är ute och reser.

En sak som man verkligen inser när man reser är hur vinklad informationen från  TV och nyheterna faktiskt är. När man få se hur ett land faktiskt ser ut, hur vänliga människorna är och hur allting fungerar där så får man en helt annan förståelse och syn på det hela.

Och det bäst av allt? Det finns andra jobb kvar när du kommer hem.

Annons från Google

Backpacka någon gång

Det finns ingen åldersgräns på när man kan backpacka, alla kan göra det. Visst kan man behöva olika hjälpmedel om det nu är så men man kan ändå klara det. Allt som behövs är en vilja att uppleva nya saker, att vara öppen för nya möjligheter och att njuta av hela upplevelsen som man har tur nog att uppleva.

Jag åkte minibuss från Pai till Chiang Mai i Thailand med en 67 år gammal kvinna från Belgien. Hon reste på egen hand och älskade det. Jag fann det fascinerande och hon var så rolig att prata med. När hade jag annars fått chansen att prata med en äldre dam från Belgien sådär avslappnat?

Man vet aldrig vem man kommer att träffa eller vad som kommer att hända, det är det som är så fantastiskt. Det viktiga är att komma ihåg att resan är hela saken, destinationen är bara en destination. Att resa och att fokusera på slutet är som att leva och att fokusera på döden. Helt meningslöst då man missar allt det härliga däremellan.

Jag uppmanar alla att backa någon gång i deras liv! Sluta ge dig själv ursäkter! Hitta anledningar istället! Du kommer inte att ångra det, vem vet… du kanske inte ens vill åka hem till Sverige igen när du väl har kommit iväg? Safe travels!

Boenden, flyg och försäkring

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.