Reseförsäkring för backpackers

Att ha en reseförsäkring är smartast och tryggast i längden, både för dig och för dina nära och kära. Finns det någon bra reseförsäkring för backpackers? Ja det finns faktiskt en del olika helt anpassade för just backpackers.

Affiliateinlägg, länkarna är affiliatelänkar.

När man ska välja en reseförsäkring för backpackers så bör man först veta ungefär var man skall åka och vad man vill göra. Då blir det enklare att forma en prisbild och att veta ungefär vad försäkringen bör täcka och vad som är överflödigt.

Aktiviteter

Vissa försäkringar täcker inte extremsporter. Skulle man skada sig under en sådan aktivitet, utan att försäkringen täcker det, kan det göra en tråkig situation riktigt hemsk.

Fundera alltså lite över vad du ska göra och var du ska åka under resan så att du har ett hum om vad din försäkring bör täcka.

Andra saker som är bra att kolla upp är om försäkringen täcker stölder eller förstörda prylar och värdesaker.

Sjukdom och olycksfall

Något som också är viktigt är att veta vad man får för hjälp när man blir sjuk eller skadar dig såväl lindrigt som allvarligt. Sjukhusvistelser kan leda till enorma kostnader och är nog en av de främsta anledningarna till att reseförsäkringen är så pass viktig att ha.

Inte heller vill man ligga och vänta på besked om betalning när man behöver en operation snarast möjligt. Sen så är det ju självklart upp till var och en att välja om en försäkring behövs men jag skulle aldrig resa utan en.

Så när man har funderat lite och kommit fram till vad man behöver så kan man börja kika igenom olika reseförsäkringar.

Olika reseförsäkringar

Det första och bästa att kolla upp är om man kan förlänga sin hemförsäkring. Det brukar vara enklast och den kan täcka mer i vissa fall. Priset kan däremot variera kraftigt mellan olika aktörer och ibland är det väldigt kostsamt att förlänga hemförsäkringen.

Är det för dyrt att förlänga hemförsäkringen så kan man vända sig till andra aktörer som bland annat ERV eller World Nomads Insurance.

Reseförsäkring för backpackers

Vill man ha en svensk reseförsäkring för backpackers så bör man kika in ERV, Europeiska ERV. ERV har tagit fram en särskild försäkring som är anpassad just för backpackers. Den tycker jag är prisvärd och ett bra alternativ att ha om hemförsäkringen är väldigt dyr att förlänga.

För de fallen då man är utskriven ur Sverige eller av andra skäl vill ha en internationell reseförsäkring så kan du kika in World Nomads Insurance.

Billigaste är inte alltid bäst

Vissa saker är värda ett betala lite mer för men bara för det så skall man inte köpa något onödigt. Kom ihåg att klura ut ungefär vad du vill att din försäkring skall täcka, kika sedan in olika alternativ och jämför. På så sätt hittar du den bästa reseförsäkringen för just dig! Safe Travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.