På plats kan man pruta ned priset

Ett väldigt bra tips som jag själv fick av andra backpackers är att inte boka boende i förskott. Den första natten brukar jag boka på distans, så att jag vet var jag ska och vet att det finns plats. Men efter det så föredrar jag att lägga lite tid på att hitta bättre priser.

Ska man stanna på samma plats i runt en vecka eller mer så brukar det vara lätt att lyckas förhandla ned priset. Reser man dessutom under lågsäsong så är det ännu enklare.

Att pruta på priser är inget ovanligt i vissa länder medan det i andra länder är helt otänkbart. I Asien så är det väldigt vanligt att man kan pruta ned priset på det mesta.

Boendet är inget undantag utan det går väldigt bra att förhandla om priset. Ska man stanna mer än en vecka så kan man pusha på det för att försöka komma undan billigare.

spacer svenskabackpackers backpacka resa resor resenärer asien

När jag kommer till en ny plats, beroende på hur länge jag skall stanna där, så har jag oftast bokat den första natten på förhand.

På så sätt så kan jag ta mig dit, lämpa av väskan och ta in platsen istället för att direkt börja leta boende.

Efter första natten så är det dock ofta läge för att traska runt mellan olika boenden för att se om man kan hitta något bättre och eller billigare. Reser man länge så kan det bli viktiga pengar som man sparar på detta sätt.

Kostnaden för boende är ofta en av de större posterna om inte den största i budgeten och kan man minska den så kan man resa längre.

Så var inte rädd för att pruta även på boenden, det lönar sig faktiskt och det är ett av många bra sätt att spara in pengar på i längden.

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.