Packa lätt och köp det som behövs

Det är vanligt att man packar alldeles för mycket saker inför sin första resa. Man slänger ofta i det mesta som man kan tänkas behöva använda någon gång. Men det är onödigt eftersom att det mesta går att köpa på plats.

En vanlig rekommendation när någon frågar om packningen är att packa det som du tänker ta med, sen tar du ut hälften. Gör om det 1 – 2 gånger och du borde ha fått ned mängden packning ordentligt.

Anledningen till att man bör göra så är att det är så otroligt lätt att intala sig att saker och ting kan behövas. Jag minns själv hur mycket packning jag hade med på min första långresa, saker som jag i flera fall aldrig ens använde.

Det blir inte bara krångligt att släpa runt på en stor och tung väska utan det blir även dyrare om man inte får med sig den som kabinväska. Så man kan spara både energi och pengar på att packa lätt.

Plus att det oftast går att köpa sakerna som eventuellt skulle behövas på plats istället. Genom att göra det så slipper man kånka runt på en stor och eländig väska.

Många klarar sig garanterat med en betydligt mindre väska än vad de kan tro inför sin första resa. Det är inte alls ovanligt att man köper en mindre väska inför nästa resa.

En annan anledning till det är att man blir bättre och bättre på att packa allteftersom. Det finns några riktigt bra tips som kan spara massvis med plats i resväskan.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Packa smartare

Ett väldigt smart sätt för att spara plats när man packar är att rulla ihop kläderna man har med sig. Genom att rulla ihop tröjor och strumpor så kan man spara en hel del plats.

I ett tidigare inlägg som du hittar här, Packa väskan inför resan – Bra tips för mer plats, så kan du läsa ännu fler tips om hur du packar smartare.

Utmana dig själv när du reser! Testa att klara dig med så lite saker som möjligt. I värsta fall så går det som sagt att köpa det som saknas när man väl reser.

Så vilken väska är bra då? Vi rekommenderar Osprey-väskor om du letar en bra backpackingväska.

Safe travels!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.