Vikten av ånger: Vad backpackers önskar att de inte bar på

Det här inlägget kommer att handla om något som jag tror nästan varje backpacker lär sig den hårda vägen. Nämligen: Det suger att packa för mycket. Vilka föremål eller produkter tror du flest ångrar att de tagit med sig på resan?

Det här är ett ämne som jag skrivit om flera gånger men det slutar aldrig att vara intressant. Jag lärde mig denna läxa den hårda vägen på min första resa. Den väldigt hårda, onödiga och klumpiga vägen.

Jag lämnade då Sverige för Australien med en backpackerväska på 90(!!) liter som vägde över 20kg och var FULLPACKAD med ALLT. Hur mycket av allt som jag tog med kom faktiskt till användning? Kanske 40%. Resten släpade jag runt på. I nästan ett helt år. Helt i onödan.

Tro mig när jag säger att en språngmarsch till en Greyhoundbuss med den väskan på ryggen i över 30 grader sol, det var ingen höjdare. Den tog också onödigt mycket plats överallt och var väldigt klumpig i största allmänhet.

Så, när du ska packa inför din resa packa inte för mycket! I princip allt som du kan komma att behöva under resan går att köpa på plats, om det behövs. Behövs det inte, då har du sluppit köpa och släpa med dig något utan att använda det.

Men som sagt, detta har jag skrivit om tidigare i bland annat följande inlägg: Packa lätt och köp rätt. I SVBP:s grupp för Asien så lyftes dock samma fråga nyligen men på ett mer specifikt sätt. Vilka produkter kommer nästan aldrig till användning?

Let’s find out!

packning

Vilka produkter packas oftast i onödan?

Svaret är väldigt logiskt och inte helt oväntat, men det är lite kul att se att vi är så många som gör samma misstag på våra resor.

Vad tar vi med för mycket av? Kläder! Det kan jag förresten själv instämma rejält i. Min första resa hade jag med så många ombyten så man vet inte vad jag tänkte. Det finns ju så klart tvättmaskiner och torktumlare överallt utomlands i princip.

Vandrarhem brukar ha det, hotell kan ha det, Airbnb kan ha det, tvätterier finns i många länder och i värsta fall kan man ju tvätta för hand också.

Så släpa inte med en massa kläder helt i onödan! Och kom ihåg att om du behöver några särskilda kläder så kan du köpa dessa på plats. Ta inte med dig något plagg som du kanske kan behöva, helt i onödan.

Kläder väger ju oftast en hel del också, så bara några stycken överflödiga plagg kan bli en hel del extra onödig vikt som du bär med dig hela resan.

Om något så ta med gott om underkläder, men t-shirts, linnen, tröjor och sådant går ju att använda flera gånger.

Var svaret vad du väntade dig? Eller hade du svarat annorlunda? Dela gärna med dig!

Hitta mer info och roliga frågeställningar i våra grupper som du hittar på Facebook:

Varmt välkommen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.