Backpacka billigare under lågsäsong

Backpacka billigare under lågsäsong

Vill man att pengarna ska räcka så länge som möjligt så gäller det att spara pengar på många olika sätt. Oftast så är det ju just där som skon klämmer när det handlar om att maximera tiden på resande fot. Lyckligtvis så finns det massvis med olika sätt att ta till för att skära ned på kostnaderna. Det här inlägget handlar om hur man kan spara pengar på resan genom att backpacka billigare under lågsäsong. 

När en plats har Hög- och Lågsäsongser så är det oftast relaterat till klimatet på olika sätt. Vanligast är att det är regnperiod och att det därför inte är lika lockande att besöka den destinationen just då. Men som ett exempel på andra sätt som vädret kan påverka en resa så kan man ta Koh Lanta i Thailand. Där så slår vindarna om två gånger per år och ena säsongen så är det fint längs stränderna men andra säsongen så dras det in massvis med skräp till stränderna, plus att det är regnperiod samtidigt.

Ibland så kan man spendera betydligt mindre pengar på att resa under lågsäsong än jämfört med att resa under högsäsongen. Därför så kan det vara väldigt bra att kolla upp vad som gäller på just den platsen som man tänker besöka långt i förväg så att man kan planera resan ordentligt om så behövs.

Nackdelar

Det finns både goda och sämre sidor med att backpacka under lågsäsong. Här är ett par av nackdelarna:

  • Det blir svårare att träffa andra resenärer eftersom att färre besökare är där.
  • Många olika slags näringsidkare så som restauranger, butiker, hotel, vandrarhem, arrangörer av olika utflykter m. fl.,  stänger sina verksamheter under lågsäsongerna.
  • Vädret är oftast sämre än vid högsäsongen.
  • Lokaltrafiken lider ofta lite i form av färre bussar, tåg, färjor och liknandepå olika rutter.
  • Det är mulet istället för soligt på bilderna som man tar under resans gång.

Fördelar

Lyckligtvis så finns det också fördelar med att resa under lågsäsonger:

  • Det är ofta betydligt billigare att boka t.ex hotell eller köpa mat på restauranger under lågsäsongen. Det kan ibland vara oerhört stora skillnader på priserna så det är verkligen värt att kolla upp skillnaden.
  • Brukar rummen vara fulla när du bokar under högsäsongen? Oroa dig inte för det om du reser när det är färre andra resenärer på plats.
  • Det är inte lika mycket folk överallt så man slipper trängas och armbåga sig fram för att få en bra bild på det man har kommit för att se.
  • Eventuella köer är kortare eller obefintliga.
  • Det blir mycket lättare att boka biljetter eller att besöka platser som det är högre efterfrågan på under högsäsongen, t.ex. kända restauranger, teatrar m.fl.

Läs på innan du åker

Se till att jämföra utbudet, priserna, möjligheterna och allt annat mellan hög- och lågsäsongen på platsen eller platserna som du tänker besöka. Det kan i bästa fall löna sig för plånboken utan att det försämrar resan på något sätt. Men var noggrann med att läsa på så att du inte råkar missa chansen att besöka något som du verkligen vill se bara för att det är stängt under vissa perioder.

 

Tack för att du läsete om hur man kan Backpacka billigare under lågsäsong! :)

Läs vidare Här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.