Bra APP:ar för backpacking

Tack vare digitaliseringen så blir det allt enklare och enklare att resa. Vissa tycker att det är tråkigt och att det förstör äventyrskänslan. Andra uppskattar hur det förenklar resandet, det är lätt att förstå bägge sidor. Läs om APP:ar för backpacking.

Transport

Att ta sig runt mellan olika platser behöver inte vara så dyrt eller krångligt som det en gång varit. Om du till exempel reser i Asien så kan du använda Uber, Grab eller Blue Bird för att ta dig runt. I stort sett varje land som du besöker har dessa eller egna motsvarande APP:ar.

Så om du inte vill krångla med lokaltrafiken som ibland är svår att förstå sig på, använd en gig-APP för att boka en bil.

Även flygbolag brukar ha sina egna APP:ar som du kan ladda ned i mobilen. På så sätt kan du enkelt söka fram flyg, hitta kampanjer och på så sätt resa till bra priser smidigt och enkelt. Det är ju inte alltid man har möjlighet att sitta vid en dator, men mobil och WiFi brukar inte vara svårt att få ihop.

Offline Maps

Det här är en oerhört bra APP att ha med sig, eller snarare denna typen av APP är jättebra. Det finns en del olika APP:ar som gör samma sak. Men kort och gott så är Offline Maps precis som Google Maps, fast den fungerar bra offline också.

Skulle du finna dig vilse någonstans utan tillgång till internet, då kommer du vara oerhört glad att du laddade ned en sån här APP i förväg. Visst, risken för att den behövs minskar ju mer och mer av världen som får täckning för internet.

Men av alla APP:ar för backpacking så skulle jag säga att denna typ av APP är en av de mest användbara och viktigaste, när den väl behövs.

BILLO

En jättesmart APP som tagits fram av svenska utvecklare är BILLO. Om du ska vara på resande fot länge och inte vill riskera att missa räkningar eller viktig post, då behöver du den här APP:en. Ladda ned den, aktivera ditt konto och sätt upp allting i god tid.

Sen kan du ligga på stranden, fara runt i djungeln eller dricka shots på Full Moon Party utan att oroa dig att dina räkningar missar att betalas. Det bästa av allt? Den kostar ingenting att använda.

Läs mer på Billo.Life

Musik & Media

Resor kan ibland bli långtråkiga om man fastnar någonstans och regnet bara öser ner eller något liknande. Då kommer du vara glad att du förberedde dig i god tid och laddade ner din favoritmusik eller dina favoritfilmer och serier i mobilen eller i din laptop.

Rätt låt kan ju rädda en hel dag om man fastnat i fel humör, så se till att ha din pick me up-musik nära till hands.

Boenden

Sist men inte minst så lär du ju så klart behöva boka en del boenden längs resans gång. Det kan du göra enkelt och smidigt om du till exempel laddar ner appar som Agoda, Booking eller liknande. I deras APP:ar brukar du också enkelt kunna hitta prisvärda kampanjer.

Ett tips här är att ladda ned flera olika, så att du enkelt kan jämföra priset för ett boende på flera olika bokningstjänster. Det kan faktiskt spara dig en hel del pengar ibland. Pengar som du istället kan lägga på roliga äventyr.

Du kan även passa på att nyttja cashback-erbjudanden för att boka, då får du pengar tillbaka på dina köp

APP:ar för backpacking

Har du några tips på APP:ar för backpacking som du skulle föreslå att andra tar med sig? Kommentera gärna och berätta så kan vi lägga till dessa i inlägget.

Vi hoppas att detta inlägg kan hjälpa dig att resa lite smidigare, viss av APP:arna är sådana man inte riktigt tänker på men som faktiskt kan vara superviktiga att ha med sig i fickan.

Safe travels!

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.