Enklare att resa i Kenya tack vare ny järnväg

Den nya järnvägen som inspirerande nog kallas Frihetsexpressen, vars egentliga namn är Madaraka Express, underlättar för alla som vill resa i Kenya. Järnvägen som ersattes har levt kvar sedan kolonialtiden och den hade utan tvekan passerat sitt bäst-före-datum.

Den nya sträckan går mellan Nairobi, som är Kenyas huvudstad, och Mombasa, en stad vid kusten. Den nya järnvägen har byggts av, och finansierats huvudsakligen av, Kinesiska entreprenörer. Nu kan man åka sträckan Nairobi – Mombasa på endast fem timmar.

Bättre sent än aldrig

Den gamla järnvägen byggdes av Britterna men det var som sagt för över hundra år sedan. Till och med SJ förnyar sina banor oftare än så. På senare år så har järnvägen mellan Naorobi och Mombasa varit hemsk att resa längs. Ständiga föresingar, massor med tekniska fel och överfulla tåg har plågat resenärer under en lång period men nu är det äntligen slut på det och att resa i Kenya, eller åtminstone mellan de här två städerna, har blivit betydligt lättare.

Bara början

Den här uppgraderingen är bara början på ett massivt projekt inom infrastruktur. Det planeras nämligen för ett helt nytt järnvägsnät som kommer att förbinda flera länder i Östafrika med varandra men även med Indiska oceanen. Det öppnar upp nya, stora och luktrativa handelsvägar som väcker mångas intressen, bland annat Kinas.

Summan förväntas att hamna på cirka 3,3 miljarder dollar. Tråkigt nog så kantas byggandet av rapporter om korruption och avtalsskrivningar där Kenya påstås ha blivit utnyttjat av Kina.

Källa: GP

För resenärer

Det här innebär att man nu kan resa betydligt problemfriare än innan och att det går snabbare att resa mellan mellan städerna Nairobi och Mombasa. Mombasa har för den delen en hel del fina vyer att bjuda på och det kan vara värt en avstickare dit om man har planer på att resa i Kenya.

Mombasa
Taget på en strand i Mombasa.

Boka biljett

Vill man boka en biljett så kan man besöka den här Hemsidan eller ringa ”Nairobi Mombasa Train Tickets Booking” på telefonnummer +254 774 681 061.


Det här var den första rese-relaterade nyheten på SVBP och fler lär det bli! Tack för att du läste!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.