Gör En Skillnad När Du Reser

Buddha lär ha sagt något i stil med ”Be the change you want to see in the world”. Var förändringen som du vill se i världen. Det är inte bara ett djupt och klokt meddelande som gömmer sig i citat, det är också en uppmaning till att aktivt göra världen till en bättre plats.

Det är enkelt att direkt hamna i semesterläge när man åker utomlands. Vad det innebär är olika från person till person men många brukar bli rätt så slappa med saker och ting.

Något som man dock bör ha i åtanke är hur man reser, använder man hemskt många plastpåsar? Skräpar man ner? Bidrar man till djurplågeri? Det är mycket att tänka på men det är väldigt lätt att göra rätt. Med sunt förnuft kommer man väldigt långt.

Ska du till exempel köpa något litet i en affär så kanske du kan tacka nej till plastpåsen och bära saken i ena handen? På så sätt slipper du bidra till miljöförstörelse i onödan. En annan viktig sak att tänka på när man reser är att inte stötta personer eller organisationer som utnyttjar djur.

Tvingas en elefant att slussa omkring en massa turister dagarna i ända? Stöd inte det! Släpar någon försäljare runt på en apa som sitter på hans axel under gassande sol på stranden för att turister ska få ta bilder? Stöd inte det! Det här är bara två exempel av oerhört många gånger då djur far illa utan att man kanske riktigt tänker på det.

Skräpa inte ner där du är utan bär med dig skräpet till papperskorgar i närheten, oavsett hur det redan ser ut på platsen. Tack och lov så är svenskar rätt så välutbildade inom just dessa aspekter men tyvärr så gäller det inte alla.

Så nästa gång du reser, eller varför inte när du inte reser också, se till att bidra till en positiv förändring istället för att haka på andras skadliga rutiner.


Affiliatelänk

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.