Gör En Skillnad När Du Reser

Ett populärt och mäktigt citat som tillskrivs Buddha är ”Be the change you want to see in the world”. Var förändringen som du vill se i världen. Det är inte bara ett djupt och klokt meddelande, det är också en uppmaning till att aktivt göra världen till en bättre plats.

Det är enkelt att direkt hamna i semesterläge när man åker utomlands. Vad det innebär är olika från person till person men många brukar bli rätt så slappa med saker och ting.

Något som man dock bör ha i åtanke är hur man reser. Givetvis är det inte okej att leva rövare, störa andra, skräpa ner och bete sig allmänt dåligt bara för att man är ute och reser. Med sunt förnuft kommer man väldigt långt.

En viktig sak att tänka på när man reser är att inte stötta personer eller organisationer som utnyttjar djur. Djur faller tyvärr ofta illa när det kommer till turism. Försöka att göra en positiv skillnad när du reser. Som turist kan man sällan påverka väldigt mycket mer än att man kan rösta med sina pengar.

Spendera inte pengar där djur eller personer för den delen råkar illa ut eller se ut att vantrivas.

Gör det som är rätt

Tvingas en elefant att slussa omkring en massa turister dagarna i ända? Stöd inte det! Släpar någon försäljare runt på en apa som sitter på hans axel under gassande sol på stranden för att turister ska få ta bilder? Stöd inte det! Det här är bara två exempel av oerhört många gånger då djur far illa utan att man kanske riktigt tänker på det.

Skräpa inte ner där du är utan bär med dig skräpet till papperskorgar i närheten, oavsett hur det redan ser ut på platsen. Tack och lov så är svenskar rätt så välutbildade inom just dessa aspekter men tyvärr så gäller det inte alla.

Så nästa gång du reser, eller varför inte när du inte reser nu också, se till att bidra till en positiv förändring istället för att haka på andras skadliga rutiner. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Genom att själva leda med exempel så kan vi få andra att börja göra rätt. Teamwork makes the dream work!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.