Vad gör jag med väskan på ett vandrarhem?

Alla tar vi med oss olika mycket saker på våra resor. Vissa klarar sig med endast en liten ryggsäck medan andra har en eller flera större väskor med sig. Beroende på hur pass dyrbara saker man har med sig så undrar man säkert över hur man gör med sin resväska på till exempel ett vandrarhem.

För mig så beror hur jag gör med min väska främst på hur pass dyra saker jag har med mig. Min laptop eller telefon skulle jag aldrig lämna i en ryggsäck i ett delat rum men kläder och toalettsaker lämnar jag kvar.

Vissa vandrarhem eller hotel erbjuder möjligheten att lägga sakerna i ett säkerhetsskåp. Det kan vara bra men alla säkerhetsskåp är tyvärr inte så säkra som man tror.

Det skadar ju aldrig att vara extra säker så man kan köpa med sig små hänglås att stänga sin stora väska med om man är rädd för att bli av med sina saker.

Att bära med sig sin laptop, kamerautrustning och liknande dyrare saker kan bli jobbigt. Men det kan också vara värt det för att slippa oroa sig över att bli av med sakerna. Har man ett hänglås till sin väska så är det åtminstone lite säkrare än att bara lämna sakerna där vem som helst kan komma åt dem enkelt.

Om ditt vandrarhem har säkerhetsskåp och du inte vill släpa med dig din dyra elektronik så kan du lämna sakerna där. Men var medveten om att det inte alltid är så säkert som man vill tro.

Med det sagt så är det inte alltid säkert att bära med sig allting heller. Man kan ju glömma sin väska någonstans eller ännu värre bli rånad på sina saker.

Är det tryggt att lämna kvar sakerna på vandrarhemmet?

Det beror helt och hållet på vilket vandrarhem det är och vilka gäster som är där.

Det har hänt att vandrarhem besöks av gäster som endast är där för att tömma rummen på värdesaker men det är inte särskilt vanligt.

I slutändan så är det helt upp till dig men ett bra tips är som sagt att köpa små hänglås att stänga din väskas dragkedja med om du har möjlighet till det.

Har du kikat in listan med tips från andra resenärer om bra boenden?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.