Alternativ till Taxi – Uber, Grab, Lyft etc.

På många håll och kanter i världen så förekommer det tyvärr att lokala taxiförare tar ut hutlösa priser från turister och resenärer. Då kan det bara bra att veta om att det finns flera olika alternativ till taxi, oftast genom APPar.

När Über kom in i spelet så förändrades mycket eftersom att privatpersoner då började konkurrera direkt med taxibolag. På vissa håll så ledde det till prispress, på andra håll så ledde det till oroligheter och stora bråk mellan taxichaufförer och Über-förare.

Som tur är så verkar det mesta oroligheterna kring det här ha lugnat sig sedan dess. Tack vare det så kan man nu använda sig av olika APPar beroende på var i världen man är för att hitta alternativ till taxi.

Genom att söka upp den rutten du har tänkt att åka i flera olika appar samtidigt som du frågar en vanlig taxi så får du flera olika prisförslag och kan välja den billigaste resan.

5 Populära destinationer för backpacking spacer

Alternativ till taxi

  • BlaBlaCar – Många länder, bla. Tyskland, Portugal, Turkiet, Nederländerna, Ryssland, Brasilien m.m
  • DiDi – Australien
  • Lyft – USA
  • Grab – Fillippinerna, Indonesien, Malaysia, Thailand, Singapore, Vietnam
  • EasyTaxi – Över 30 länder som Jordan, Egyptien, Hong Kong m.m.

Det kan också vara en bra idé att först kika på om sådana APPar är lagliga i landet som du befinner dig i. Olika länder har reglerat dessa system på olika sätt så det skadar verkligen inte att dubbelkolla att det är lagligt innan man åker.

Att åka via en APP istället för via en vanlig taxi kan faktiskt leda till att man sparar en hel del pengar om man har tur.

APPen Grab fungerar till exempel väldigt bra i Thailand där det inte är ovanligt att lokala taxichaufförer vägrar att åka med taxameter utan istället ger ett ockerpris för att lura turister och resenärer. Då kan man artigt tacka nej och istället använda APPen för att ta sig dit man vill.

Safe Travels!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.