Bedrägerier vid bokning – Undvik Fällorna

Det blir tyvärr vanligare och vanligare att resenärer drabbas av bedrägerier vid bokning på nätet. Skillnaderna på en riktig hemsida och en falsk kopia av den sidan kan vara minimala så det gäller att man vet var man bokar för någonstans.

Falska sidor kan se väldigt trovärdiga ut och om man har tröttmössan på samtidigt som man stressar lite så kan det väldigt snabbt gå väldigt fel.

För att undvika sådana små men ibland dyra fel så gör man bäst i att använda sidor som man Vet är riktiga. Plus att om du hittar ett erbjudande på nätet som låter alldeles för bra för att vara sant, så är risken stor att det är just det.

Ofta när man bokar via falska sidor så kan ens kortuppgifter kapas plus att man kan få betala höga avgifter som dolts i deras avtal eller på andra sätt.

Man gör bäst i att bestrida falska eller felaktiga avgifter men allra enklast är ju om man slipper ha något alls med bedragare att göra från första början.

Genom att söka runt på nätet först om sidan som du funderar på att använda så bör du kunna hitta rätt så snabbt om det är en bra eller dålig sida att boka resan via.

tips för backpackers - spacer

Undvik bedrägerier vid bokning

Genom att söka lite på bolaget eller hemsidan som du funderar på att använda så kan du spara mycket krångel och huvudvärk. Googlar man så brukar man snabbt kunna hitta varningstecken om dessa finns.

Här är ett par hemsidor som du kan ha användning för:

  • Googla alltid företaget innan du bokar något. Det är även en bra idé att kolla upp bolaget hos Allmänna Reklamationsnämnden.
  • Konsumentsidan cint.se varnar också för oseriösa företag och bedragare.
  • Är det internationella företag eller sidor som du vill kolla upp så kan du gå via www.konsumenteuropa.se eller amerikanska Better Business Bureau på www.bbb.org

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.