Backpackervälgörehet på Bali

Av och till så snubblar man över underbara historier om backpackervälgörenhet. Ofta så åker man ju iväg på en resa med ett par sevärdheter på sin lista att klara av och inte mer än så. Man har ingen aning om vad som komma skall eller hur resan ska utveckla sig. Är man en godhjärtad person så finner man gott om tillfällen att kunna hjälpa lokalbefolkningen, framförallt i fattigare områden. Det behöver inte alltid vara semesterresor som vi talar om heller, många reser ju nuförtiden tack vare studier, jobb osv.

Många resenärer stannar kvar och ägnar resten av sitt liv eller åtminstone stora delar av det till att jobba för en god sak på en främmande plats. Riktigt beundransvärda vardagshjältar!

Givetvis ska man alltid vara försiktig med vilka man bidrar till för det sker tyvärr mycket bedrägerier i samband med påhittade välgörenhetsinsatser. Så gör alltid lite efterforskning innan du i blindo skickar iväg pengar till en backpackervälgörenhet.

Genom en grupp på facebook så fick vi kontakt med två tjejer som just nu är på praktik i Bali och som bestämt sig för att göra en insats. Efter lite efterforskning så försvann misstänksamheten som tyvärr alltid dyker upp när man ser sådant här på nätet nuförtiden och vi litar på att de gör det goda jobbet som de säger. Resten får dem berätta själva men förhoppningsvis så kan det hjälpa deras goda sak att få lite extra publicitet.

Deras egna ord:

”Mitt namn är Josefin Kärrberg, tillsammans med Nicky Pazoki befinner vi oss i Bali. Vi är inte här på semester utan vi har valt att göra vår praktik här i Bali, då vi studerar på socionomprogrammet i Östersund.
Vi är två tjejer i 20 och 22 års ålder som brinner för att hjälpa människor, vi vill göra skillnad för en bättre värld. Många ser Bali som ett paradis men många ser inte den mörka baksidan, där många barn far illa. Tack vare barnhemmet Jodie oshea, ser vi lyckliga och skrattande barn varje dag.
Jodie Oshea är ett barnhem i Bali som tar hand om 94 barn. Barn som har varit med om traumatiska händelser i livet eller barn som mist sina föräldrar. Tyvärr har vi sett att många barn har dåliga, svarta tänder redan i tidig ålder. Detta bidrar till att barnen blir sjuka, får infektioner i munnen, de får svårt att äta samt att de behöver sjukvård för deras komplikationer. Tandvård är dyrt i Bali så dessvärre är det ingen prioritet.
Därför har vi valt att skapa en donation, med hjälp av er där hemma i Sverige för att hjälpa till med tandvård. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra skillnad och därför behöver vi er hjälp för en bättre hälsa för en bättre framtid för barnen.
Varje liten krona gör skillnad!! Vi vill göra skillnad, med hjälp av er!
Swisha till nummer – 0733995799 Har ni inte swish, kontakta gärna oss via e-mail: josefinkarrberg(snabel-a)hotmail.com och nicky.pazoki(snabel-a)outlook.com” (byt ut ”snabel-a” mot ”@”)
Tryck Här för att gå till hemsidan för barnhemmet som de praktiserar på just nu. Du kan donera direkt till barnhemmet därifrån om du är mer bekväm med det. Anledningen till att de startade sin egna insamling var för att samordna donationer från nära och kära. Lyckligtvis så har det spridit sig än mer därifrån och det är verkligen inspirerande att se deras goda gärningar sprida sig.
backpackervälgörenhet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.