Enklare med visa on arrival i Laos

Nu har det blivit ännu enklare och billigare att ordna ett visa on arrival i Laos. Tidigare så kostade det cirka 30 dollar. Den avgiften slipper man nu i ett temporärt försök av landet att öka turismen för att stimulera landets ekonomi.

Det är fortfarande bra att ha en utresebiljett, det bör man alltid ha för säkerhets skull. Man kan ju stöta på någon grinig gränsvakt som kanske känner för att krångla till det, men framförallt så är det ju flygbolagen som ibland ställer krav på att man ska visa upp en utresebiljett.

Oavsett så är det glädjande nyheter att man nu slipper betala 30 dollar i avgift för att komma in i Landet. Du slipper också ordna passfoton och du får 30 dagar utan krångel. Vill du stanna i landet längre än så, så bör du besöka en Laotisk ambassad eller konsulat innan avresa. Du kan också förlänga din vistelse i landet med 30 dagar hos ett immigration office precis som i Thailand.

Allt som underlättar för oss backpackers är välkommet, framförallt när det betyder mer pengar på fickan när man kommer fram. Nu är ju 30 dollar inte någon vidare stor utgift men det skadar aldrig att spara in den slanten på byråkrati för att lägga den på något roligt istället.

Laos är lite billigare än grannlandet Thailand och anses av många vara en orörd pärla i Sydostasien. När andra länder har exploaterats grovt av västvärlden så har Laos som länge var stängt för utomstående förblivit någorlunda orört.

Laos har också sina turistorter men det finns gott om vackra platser att besöka där man kan uppleva det genuina Laos.


Söker du boende i Laos inför resan? Kika då in listan med tips från andra backpackers om bra boenden eller besök t.ex Trivago för att ha boendet ordnat innan du anländer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.