Förlänga visum på plats i Thailand

Förlänga visum på plats i Thailand

Oavsett om du har åkt till Thailand med ett ordentligt visum eller på 30 dagars undantagsvisum så kan du förlänga din vistelse med 30 dagar. Det är olika krångligt på olika platser i landet men förhoppningsvis så har hela landet snart infört det snabbare systemet. Såhär gör du för att förlänga visum i Thailand.

Kostar

Kostnaden är alltid densamma för att förlänga visum i Thailand, du betalar 1900 baht och får 30 dagar till att spendera i landet.

Vad som krävs för att förlänga visum i Thailand

Det är här som det kan skilja sig en hel del beroende på vilket kontor du besöker. I Blueport i Hua Hin till exempel finns det ett Stop-n-Go system där man räcker över sitt pass, adressen man bor på och inom cirka fem minuter har du fått din stämpel. Sen är det bara att betala och fortsätta med dagen som vanligt.

På andra håll i landet så behöver man ha med ID-foton, utresebiljett inom de 30 extra dagarna, kopia på pass och kopia på stämpeln i passet. Plus att man behöver fylla i formuläret TM7 själv, det behövs ej i Stop-n-Go immigrationskontoret i Blueport i Hua Hin.

Det formuläret kan du hitta inne hos immigrationskontoret eller så kan du ladda ned det från regeringens hemsida. Länken dit Hittar du här.

Anledningen till varför det skiljer sig så markant är för att vissa immigrationskontor inte har implementerat det nya och snabbare systemet. Det vore dock väldigt skönt om det infördes på varje kontor.

Vissa kontor hanterar också olika saker, därför så kan det behövas olika mycket saker att visa upp vid en förlängning.

Var ska jag gå?

förlänga visum i thailand
Bild med immigrationskontor för att ge ett hum om hur många det finns.

För att förlänga visum i Thailand, detta gäller även om du inte har ordnat ett visum utan ”bara har anlänt”, så behöver du besöka ett immigrationskontor. Som tur är så finns det sådana nästan överallt och du hittar det närmsta enklast genom att Googla på var du är. Om du till exempel är i Phuket så Googla på ”Phuket Immigration Office”. Då borde du snabbt och enkelt hitta exakt var du behöver åka, öppettider med mera.

Overstay

Har du overstay så får du böta 500 baht per dag, gäller det bara ett par dagar eller en kortare tid så brukar det gå att lösa men om du har mer än en månad så riskerar du att bli utestängd från landet en viss tid. Se till att ALDRIG ha overstay. Det ser inte bra ut i passet eller i systemet om du har haft det, framförallt om du har det fler än en gång.

Booking

Hitta deals på hotell i Thailand med hjälp av booking!Booking.com

2 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.