Fyra spontana dagar på Rhodos – Don Lindgren

Efter en helvetiskt stressig vecka på jobbet så kände jag inget annat än att jag måste bort från Athen och jobbet. Men jag hade ingen aning om vart jag skulle åka. Eller jo kanske Santorini eller Rhodos.

Eftersom att jag numera är bosatt i Athen så känns det som ett måste att tvinga sig ut till någon av dom här öarna som alla pratar om här i staden.

Tanken var väl att slappna av och bara vara, så Santorini skulle bli det rätta valet i tre dagar men av någon anledning valde jag Rhodos i sista stund och och när flyget var bokat insåg jag att det blev fyra dagar istället för tre och Rhodos?

Fuck! För mitt gamla jag så hade det allt varit en enda lång fest från början till slut. Vilket brukar innebära att komma hem tidigt på morgonen, bakfull, tills det var dags igen och repeat på det men som tur är den tiden förbi.

Ännu i slutet av Maj är det lågsäsong och faktist rätt lugnt här på Rhodos. Sol, regn och hårda varma vindar men vad gör man egentligen på en helt oplanerad spontan resa ner hit?

Enligt mig ingenting och tar allt som det kommer. Rhodos för mig var kanske lite en besvikelse.

Min åsikt är inte att att jag vantrivdes eller så och jag började faktiskt att gilla stället ju längre jag blev kvar här. Det är ändå småmysigt med alla restauranger/barer som ligger intill varann och alla inkastare som med all makt försöker få in dig på alla ställen du går förbi.

Efter att ha jobbat och spenderat 4 månader på Mallorca kan man inte låta bli att jämföra destinationerna och enligt mig är Mallorca svårslaget på alla sätt.

Jag är ingen riktig turist men det har jag iof. insett för länge sedan, att ta vara på tiden har jag aldrig lyckats med, klassikern är att man sitter på ett café/bar och låter dagen rinna ur och sedan några varv runt hotellet för att försöka hitta ingången därifrån man gick ut, och att hänga stranden har aldrig varit min starka sida.

Även när jag lyckas tvinga dit mig själv så ger jag upp rätt så snabbt. Med det sagt så är Rhodos är ett vackert ställe och har charmen och atmosfären som man lätt faller för men efter att ha bott ett halv år i Athen så blev jag förvånad av hur höga priserna på allt här. Fast det är klart, det är ju en turistort då vad annat skall man förvänta sig.

Jag blev också tipsad om att besöka Old town men jag mer eller mindre struntade i att dra dit. Sista dagen här blev kanske den mest minnesvärda dagen då jag av någon anledning råka hamna precis i Old town under min egna sightseeing i staden. Blev rätt imponerad vilket jag försökte dölja bland alla tusen turister runt mig.

Nu när jag sitter och slappar på flygplatsen kan jag ändå konstatera att denna resa också blev lyckad eftersom att jag känner utvilad från storstadslivet och från jobbiga kunder från jobbet o.s.v. Mission accomplished!


Min semestervecka avslutades på lördagen med Greklands största hockeyturnerig vilket är ett förvånansvärt stort och fint evenemang som hålls i staden. Det här var andra året i rad och början på en traditionell turnering som i år har sammanlagt 18 lag anmälda.

Sven and THE Youngbloods gick vinnande ur den striden och fick sina namn ingraverade i den gyllene guldspaden. I  laguppställningen fanns bl.a en svensk, inkl. jag själv, och några lovande grekiska spelare så min semester i Grekland avslutadest​ i guldregn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.