Hyr en campvervan i Australien!

Det har redan gått tio år sedan jag backpackade för första gången i Australien. Jag har många kära minnen därifrån och en av favoritsakerna var att hyra en campvervan i Australien. Jag tänkte dela med mig lite av den upplevelsen som inspiration till andra backpackers.

Hur kom det sig att jag hyrde en campvervan i Australien? Jo på det hostel som jag bodde mest på så träffade jag många goda vänner, varav två andra svenskar från Stockholm. Vi pratade ihop oss om att dela på en van just för att kunna åka upp från Sydney till Cairns.

Efter lite efterforskning på hur det går till så kände vi oss rätt så säkra på att det skulle gå bra. Körkorten gällde, försäkring fanns och det verkade väldigt smidigt att kunna köra upp hela vägen och sen flyga tillbaka.

Sagt och gjort så hyrde vi inom kort en campervan och slängde in vårat pick och pack. Det var inte jättemycket plats men det gick helt klart bra ändå.

Friheten med att hyra en campvervan i Australien är total. Vi hade ingen tidspress utan det ända vi hade kollat upp var en del sightseeing-ställen längs vägen. Vi körde och körde, man inser snart att Australien är ett enormt stort land när man väl börjar åka mellan städerna.

Söka Working Visa till Australien

Det fina med att själva ha hyrt bilen istället för att ta en Greyhound-buss var att såg vi en strand som vi gillade, ja då spenderade vi en dag där och körde vidare nästa morgon. Det var så härligt att själva kunna bestämma exakt var, när och hur resan skulle gå till.

Som tur är så kom vi riktigt bra överens allesamman även när vi var trötta, griniga och hungriga. Jag minns inte ens att vi grälade en enda gång, vi var nog helt enkelt för glada för att bry oss om sådant.

Längs vägen upp till Carins så stannade vi på ofattbart många ställen och såg helt otroliga saker. Bland annat Australiens högsta vattenfall!

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om resan och vad vi gjorde men en annan höjdpunkt var helt klart Byron Bay. En ofattbart härlig stad längs en jättelång strand, helt klart ett måste att besöka om man backpackar i Australien.

Att Tänka På När Man Ska Hyra Fordon På Sin Resa

Efter cirka tre och en halv vecka så kom vi fram till Cairns där vi spenderade ett par dagar samt lämnade in campervanen. Samma bolag som vi hyrde från i Sydney hade en shop där så man kunde köra ena sträckan och sedan lämna in fordonet om man ville.

Efter det så flög vi tillbaka till Sydney och hade många, många goda minnen med oss. Så om du själv är i eller ska dit så råder jag dig att gå ihop med härliga människor för att hyra en campvervan i Australien! Det blir ett underbart minne för livet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.