Krav för Work & Travel Australien

Att åka på ett arbets- och resevisum till Australien kan vara ett utmärkt sätt att utforska landet och skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet. Det är också ett helt underbart äventyr som alla bör uppleva. Kan vem som helst söka? Tyvärr inte, se krav för Work & Travel Australien:

Först och främst måste du vara mellan 18 och 30 år. Detta är ett strikt krav, och om du ligger utanför detta åldersintervall kommer du inte att vara berättigad till ett arbets- och resevisum.

Pass

Dessutom måste du ha ett pass från ett land som är berättigat till programmet för arbets- och resevisum. Listan över berättigade länder ändras från tid till annan, så det är viktigt att kontrollera den senaste informationen på den australiska regeringens webbplats.

Pengarna ska räcka

Du måste också ha tillräckligt med pengar för att försörja dig själv medan du är i Australien. Detta kan inkludera sparade pengar eller ett brev från en sponsor som är villig att stödja dig ekonomiskt medan du är i landet. Enklast är dock om du själv har pengar på kontot.

Ansök för Work & Travel online

För att ansöka om arbets- och resevisum måste du skicka in en ansökan online och betala motsvarande avgift. Det är också viktigt att du har ett giltigt sjukförsäkringsskydd under hela din vistelse i Australien.

Ansökan görs på den officiella hemsidan.

Hälsokontroll

Slutligen måste du genomgå en hälsokontroll och en personkontroll innan du kan få ett arbets- och resevisum. Detta innebär att du måste lämna information om din sjukdomshistoria och eventuella brottsdomar som du kan ha.

Kostnad för Work & Travel Australien

Själva ansökan kostar 510 AUD, cirka 3600 kr. Priset kan ändras då och då men ofta så ligger det runt den här nivån. Man får inte tillbaka kostnaden om ens visum nekas.

Ditt livs äventyr i Australien

Förmodligen så kommer det bli en oförglömlig upplevelse om du väljer att åka på ett arbets- och resevisum till Australien. Med rätt förberedelser kan du få en fantastisk upplevelse när du utforskar Australien. Plus att du får värdefull arbetslivserfarenhet som du tar med dig hela livet.

Återhämta dig efter skolan

För många så är det inte särskilt lockande att hoppa rakt in i universitetsstudier direkt efter att man äntligen tagit studenten från gymnasiet. Ett alldeles perfekt sabbatsår kan bestå av ett härligt äventyr i Australien. Varva stränder med vackra vattenfall, spännande djur, härliga fester och en helt fantastisk resa och upplevelse.

Tack för att du läste ”Krav för Work & Travel Australien”, läs Mer om Visum till Australien eller kika in Fler Inlägg.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.