Visum till Australien – Information

Undrar du var du ska vända dig när du skall söka visum till Australien? Det finns bara en sida och det är den Australiska regeringens egen hemsida som man ansöker ifrån. Se våra 5 tips!

Först och främst: Australien ändrar sina visumregler som en annan byter underkläder. Informationen här kan därför vara utdaterad eller felaktig, dubbelkolla alltid och se detta som tips och inte fakta.

Se alltid till att du endast söker visum från deras regerings hemsida: immi.homeaffairs.gov.au. Mellanhänder tar oftast ut en onödig avgift och riskerar att fylla i fel åt dig.

Vänta inte tills sista minuten med att söka ditt visum! Det är ju skönt att ha gott om tid på sig att skicka in alla papper som kan komma att efterfrågas.

tips för backpackers - spacer

Här nedanför kan du läsa om 5 olika visum och var på deras hemsida man ansöker om just dessa:

Det är gratis att besöka Australien

Om du bara vill turista utan att jobba eller studera så kan du söka ett visum som är kortare än 3 månader. Det heter eVisitor och är som sagt gratis för turister.

Turistvisum för längre vistelse

Om du vill uppleva landet en längre tid än 3 månader så är det ett annat visum som gäller. Det turistvisumet heter Visitor Visa.

Work and Travel

Skall du göra den berömda work and travel-resan till Australien? Då får man både jobba och resa runt i ett år, går att förlänga också om man uppfyller kraven. Då skall du ansöka om det visum som heter Working Holiday.

Studera i Australien

Om du åker down under för att studera så är det bäst att göra så på ett ordentligt studentvisum.

Frågor och funderingar

Du kan alltid kika in i våran Facebook-grupp för Australien och NZ om du har frågor eller funderingar kring visum eller länderna i allmänhet.


Vi hoppas att informationen kom väl till hands! Läs mer här! Safe Travels!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.