Australien får bakläxa om skatt för backpackers

En domstol i Australien har bestämt att deras extraskatt för backpackers från 8 utvalda länder inte är giltig. Skatten infördes 2017, uppgick till 15% och användes på 2 sorters visum.

Det var i onsdags denna vecka som beslutet kom och Australien kan nu vara skyldiga tiotusentals backpackers pengar. Skattepengar som aldrig skulle ha betalas från första början.

Skatten anses ogiltig på grund av avtalen som länderna har sinsemellan och de 8 länderna som påverkats är: Chile, Finland, Japan, Norge, Storbritannien, Turkiet, Tyskland och USA.

Detta är alltså ingenting som beror backpackers från Sverige. Skattemyndigheten i Australien har ännu inte bestämt sig för om man skall överklaga domen eller inte.

Allting började med att Catherine Addy, en backpacker från Storbritannien  ifrågasatte skatten genom ett internationellt företag som arbetar med skattefrågor.

Hon gläds åt beslutet och kommenterade det som följande:

”I think it is wrong that foreigners should be taxed more harshly than Australians when they are doing the same work.”

Svenska Backpackers instämmer till fullo med det!

tips för backpackers - spacer

150 000 personer per år

Runt 150 000 backpackers besöker årligen Australien på working holiday visas. En förutsättning för att kunna förlänga sitt visum och stanna ett år till är att man jobbar inom landet.

Den nya skatten som infördes har fått mycket kritik och många är glada över beskedet om att den troligen kommer att rivas upp,

Glädjande nyheter för backpackers ifrån de 8 länderna som nu i fortsättningen förhoppningsvis slipper att betala denna skatt.

Domen kan komma att kosta Australiens regering flera hundra miljoner dollar enligt media i landet.

VISUM till Australien

Om du funderar på vilket visum som du bör ansöka om när du skall besöka Australien så kan du kika in Vårat Inlägg Här. Genom att veta var man skall ansöka och om vilket visum man bör söka så går det lite snabbare.


Tack för att du läste inlägget! Save Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.