När är det bäst att boka flygbiljetten?

När är det bäst att boka flygbiljetten?

Det borde inte komma som en nyhet att det kan skilja en del i pris beroende på när man väljer att boka sin flygbiljett. Många har sina egna knep och tricks för att hitta billigare biljetter men om man ska följa statistiken så sticker vissa dagar och tider ut.

Man bör komma ihåg att statistik kan ljuga eller ge en skev bild av hur saker och ting faktiskt fungerar eller ser ut. Men i vissa fall så kan statistiken faktiskt vara behjälplig, som i det här fallet.

Hemsidan wellnessinwealth.com sammanställde en hel del statistik och kom fram till vissa slutsatser om hur och när man bokar sin flygbiljett för att få det bästa priset.

Långa flyg t/r

Bokas i genomsnitt billigast genom att man flyger på ut på en torsdag och hem igen på en måndag.

Korta flyg t/r

Bokas i genomsnitt billigast genom att man flyger på ut på en lördag och hem igen på en tisdag.

Boka i förväg

I vissa fall så lönar det sig verkligen att boka väldigt tidigt medan man i andra fall gott kan vänta till sista minuten. I genomsnitt så är det bäst att vara ute i god tid, vilket också underlättar planeringen. Det skiljer sig till exempel rätt så stort i hur långt i förväg man bör boka beroende på om det är ett inrikes- eller utrikesflyg.

När är det bäst att boka flygbiljetten?

Inrikesflyg

Bokas i genomsnitt billigast 57 dagar innan avfärd.

Utrikesflyg

Bokas i genomsnitt billigast 171 dagar innan avfärd.

Experimentera

Testa och jämför när du ska boka och planera din resa. Det är det absolut bästa sättet att hitta den billigaste biljetten på, om man nu har tiden och orken till att göra så det vill säga.

Ett annat bra tips för att få billigare biljetter är att alltid boka direkt från flygbolaget som du ska flyga med så att du slipper mellanhänder. Plus att när du väl ska genomföra bokningen så bör du byta webbläsare för att vara helt säker på att du inte får ett dyrare pris för att du återkommer till biljetten som du kikar på.


Vad har du för tips och tricks kring att boka billigare biljetter?

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.