Ormar i toan ett växande problem i Thailand

Om du är på besök i Thailand så kan det vara en bra idé att spola i toan innan du sätter dig ned. Antalet fall där ormar upptäcks i toaletter ökar och har lett till en del uppmärksammade fall. Vill det sig riktigt illa kan man ju tyvärr dö av vissa ormbett.

Att sätta sig ned på toaletten för att uträtta sina behov bör inte behöva förknippas med fara för livet. Ormar tar sig ofta in i människornas områden och antal fall som anmäls i Thailand ökar för varje år som går.

Det är inte så konstigt i sig i och med att människor brer ut sig mer och mer vilket givetvis påverkar och minskar ormarnas områden.

Att ormarna tar sig in genom rören till toaletter bör dock inte vara ett problem men på grund av trasiga rör, dålig design och ogenomtänkta placeringar av septiktankar så kan ormarna ta sig in därigenom.

Ett uppmärksammat fall från Soi Pradit Manutham 5 i Bangkok slutade med att en man fick sy 15 stygn i skrevet efter att en två meter lång pytonorm bitit honom när han gick på toaletten.

ormar i toan ett växande problem i Thailand
Ormen på bilden är såvitt SVBP vet oskyldig till några toalettintrång.

I ett annat fall så blev en kvinna attackerad av tre meter lång orm i Bang Pakong och hon lyckades skydda sig såpass att hon endast blev biten i handen.

Anledningen till att ormarna tar sig in just genom rören är enligt en veterinär från ett universitet i Thailand att ormarna tror sig ha funnit ett mushål och att de endast är på jakt efter mat.

År 2014 så rapporterades 16 920 samtal om ormar och förra året så hade den siffran stigit till 34 354 fall. Redan i år så har 30 647 fall rapporterats och siffran lär fortsätta stiga.

Om du skulle stöta på en orm i Thailand som du behöver hjälp med att få bort så kan du kontakta National Park Office via telefon på numret 1362. Du kan också kontakta lokala djurorganisationer eller brandmän via numret 199.

Var försiktig på toaletten, ett ormbett i baken är nog bland det sista man vill uppleva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.