Pandemin är inte över överallt

Trots att man på flera håll och kanter i världen har slappnat av med restriktioner och covidtester så är inte pandemin över. Därför så är det fortfarande viktigt att läsa på om landet eller länderna man ska besöka. Antar man att alla krav på tester och sådant har släppts så kan man strula till det för sig.

Skönt nog så har Covid-pandemin trappats ned och avtagit i allvarlighet allteftersom tiden har gått. Land efter land har släppt på sina restriktioner, minskat eller tagit bort krav på tester och ansiktsmasker.

Dessa tester och krav har givetvis varit viktiga och nödvändiga för att hantera spridningen av sjukdomen. Samtidigt så har det krånglat till det rejält för den som velat ge sig ut och resa. Det har varit enkelt på vissa håll, komplicerat i vissa fall och direkt superkrångligt i andra.

Man kan ju utan tvekan konstatera att de senaste åren inte har varit optimala för den som velat ut och resa. Framförallt om man velat besöka flera olika länder.

Men hälsan är viktigare, det råder inget snackar om det. Säkerhetsåtgärder är värda besväret om det kan skydda folk från att bli sjuka. Faran är inte över ännu men den har helt klart minskat.

Men nu när saker och ting har börjat lätta på igen så får man inte förhasta sig. Saker och ting kan ändras fort, det har vi sett många gånger i bland annat Thailand.

Kolla alltid upp reglerna

Så fortfarande gäller samma som innan, kolla noga upp de nuvarande reglerna för länder som du vill besöka. Inte bara det, utan fortsätt följa läget i landet eller länderna som du ska till. På så sätt så kan du undvika att få någon riktigt tråkig överraskning i form av att nekas inträde i ett land.

Ju mer du kollar upp på förhand desto bättre förberedd är du och kan då givetvis enklare anpassa din resa efter läget. Så det här inlägget är inte menat att skrämma upp någon, utan bara att uppmana till att inte ropa hej riktigt än.

Om ett land du ska till får en ökning av Covidfall igen så kan de ändra sina regler fort, då gäller det att man håller sig uppdaterad om det. Så gör dig själv en stor tjänst, slipp huvudvärk och tråkiga överraskningar genom att hålla stenkoll på läget.

Tack för att du läste ”Pandemin är inte över överallt”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.