Res utan att skada djur

Betala inte för plågeri av djur

Det finns gott om exotiska djur att uppleva världen över men kom ihåg att du som resenär har ett stort ansvar i att inte stödja platser som behandlar djuren illa. Så snälla rid tillexempel aldrig på elefanter eller ta foton med nedsövda tigrar, djuren förtjänar bättre och det är upp till oss att inte stödja deras fortsatta misär. Vi avråder faktiskt helst från att besöka alla slags olika Zoo eller cirkusar i vilket land man än är, bojkotta djurplågeriet.

Tänk på att Alltid googla platsen du skall besöka innan för att ta reda på så mycket som möjligt om hur djuren behandlas där. På så sätt kan du väldigt lätt undvika att stödja djurplågeri.Thailand

Djur i det fria

Med det sagt så finns det gott om tillfällen att träffa många härliga djur som lever helt i det fria. Så man behöver verkligen inte stå över upplevelser utöver det normala bara för att man träffar djuren i sinna sanna habitat. Faktum är att du i nästan alla fall kommer att ha en mycket häftigare och bättre upplevelse om du träffar djuren på platser där dem mår bra och trivs. Så det är inte bara för ens egna goda samvete och djurens bästa som man gör bäst i att kolla upp vart man kan se och träffa djuren man vill uppleva på platser där dem lever fritt.Lanta Animal Welfare Center

Katter och hundar i Thailand

I tillexempel Thailand finns det också gott om katter och hundar. Många av dem är hemlösa men tas mer eller mindre om hand om av goda själar. Det finns även många olika föreningar och organisationer som hjälper och tar hand om djuren. På Koh Lanta så finns tillexempel LAW(Lanta Animal Welfare center) som är väl värda att besöka om man har vägarna förbi där. Det finns gott om platser att volontära på om man är intresserad av det.

Indonesien

Tipsa gärna

Har du något tips till andra resenärer om där du har varit och träffat djur i det fria? Skriv då gärna en kommentar här nedanför eller kontakta oss Här.

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.