Kuala Lumpur – 15 saker att göra

Kuala Lumpur

Huvvudstaden och handelsnavet Kuala Lumpur är en färgrik stad som bjuder på stor variation och unika upplevelser. Du kan äta mat från världens alla olika platser samt besöka en del unika platser. Här ligger bland annat Batu Caves och Petronas Twin Towers varav den senare en gång i tiden var världens högsta byggnad. Sväng även förbi området Bukit Bintang för shopping såväl som festligheter.

Staden har även gott om gallerior i olika storlekar, vissa av dem är riktiga skrytbyggen som kan vara roliga att se. Missa inte heller att besöka Independence Square där flaggan hissades för första gången.

Att ta sig runt i Kuala Lumpur är väldigt enkelt tack vare deras exceptionella monorail och tjänster som uber.

15 saker att göra i Kuala Lumpur

 • Aquaria KLCC – Ett akvarium på cirka 60,000 kvardratmeter med bland annat en 90 meter lång undervattenstunnel. Här kan du se över 250 olika arter samt över 5,000 olika djur från Malaysia och resten av världen.
 • Batu Caves – Först ser man en massiv guldfärgad staty, ser ser man de många, mångra trappstegen upp mot öppningen in i berget. Med andra ord så är det en riktigt häftig syn och väl värt ett besök. Kämpa dig upp för trapporna men akta dig för aporna som gärna stjäl dina plastpåsar medans du bestiger trappan. Väl uppe kan du strosa in i berget och se ett tempel med mera.
 • Bukit Bintang – Om du söker antingen shopping eller underhållning så är detta den rätta platsen för dig!
 • Central Market – Ett hus som är en marknad, eller rättare sagt många, många, många små marknader i ett hus. Lustig känsla att strosa runt här, missa inte att äta mat i food courten. Det är både billigt och gott!
 • Chinatown – En syn värd att se och en plats att uppleva. Här kan du köpa det mesta, frågan är om kvalitén är den bästa?
 • Dagsutflykt till Genting Highlands – En dagstur till närliggande Genting Highlands kan vara krånglig att få till men helt klart värd besväret. Resan går upp för ett högt berg och väl där uppe så finner man en nöjespark, ett stort casino, givetvis en massa shopping och mycket annat! Höjdpunkten? Det Kinesiska templet.
 • Independence Square – Mitt i smeten ligger denna öppna plats där Malaysia hissade sin flagga för första gången och markerade ändet på Britternas styre.
 • KL Bird Park – En riktigt massiv park med många, många olika sorters fåglar.  Inget man ser varje dag kan vi lova!
 • KL Butterfly Park – Samma som ovan fast med fjärilar.
 • Menara KL Towers – Malaysias näst högsta byggnad efter Petronas Twin Towers. Här finner du en roterande restaurang och utkiksplatsen ligger på 335 meters höjd.
 • Petronas Towers – När tornen byggdes så var de världens högsta byggnader. Man kan köpa tidigt på morgonen för att köpa ett antal av de få biljetterna som ger en tillgång till att vandra över bron som förbinder de två tornen.
 • Sri Mahamariamman Temple – 1873 byggdes detta gamla Hinduistiska tempel, det äldsta i Kuala Lumpur. Byggdes av en privatperson men är nu öppet för allmänheten.
 • Sultan Abdul Samad Building – Vacker arkitektur från slutet på 1800-talet. Ligger väldigt nära Independence Square.
 • Sunway Lagoon Theme Park – En vattenpark som garanterar dig massvis med goda skratt!
 • Suria KLCC – Ett massivt shoppingcenter med någonting för alla. Även om man inte gillar att shoppa så är själva bygget en imponerande syn att beskåda.

Tips på boenden

Kuala Lumpur

För att läsa mer om Malaysia trycker du Här.

Har du varit i Kuala Lumpur? Var det bra, dåligt eller bara OK? Skriv gärna och berätta!

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.