Batu Caves

Batu Caves

Batu Caves är en häftig syn som inte får missas när man besöker Kuala Lumpur i Malaysia. Du åker enkelt hit med hjälp av deras tåg, platsen är slutstation på en linje så det är lätt att hitta dit. När man väl kommer från så får man först passera förbi ett par marknadsstånd innan man kommer in på området innan själva berget. Kom ihåg att klä er propert eftersom att det är ett tempel.

Där blir du ibland välkomnad av aporna som härjar där, dem tar gärna plastpåsar och hattar så packa ned sådana saker i era väskor innan ni kommer fram för att slippa krångel.

Statyn bredvid trapporna som leder upp till grottan med templet innuti är magnifik och makalöst stor. Det går att beundra den länge och man gör det jämsides med påfåglar, duvor och andra djur som rör sig fritt däromkring.

När du tagit in den underbara platsen så är det bara att kriga upp för trapporna. Kom inte dit försent om du vill följa med på en guidad tur i en nattsvart grotta. Ett spännande äventyr men inget för mörkrädda!

Batu Caves är den populäraste heliga platsen för hinduister utanför Indien. Platsen är helgad åt Lord Murugan. Den hinduistiska festivalen Thaipusam arrangeras här.

Hur tar man sig dit?

Det enklaste, billigaste och snabbaste sättet är att ta tåget som går direkt dit. Batu Caves har en egen slutstation på en linje från tågstationen för monorailen i Kuala lumpur. Det går verkligen inte att missa när du väl är på plats, det viktigaste är bara att du klivet på rätt tåg så att du inte råkar åka åt fel håll!

Kostar det något?

Det är valfritt att donera pengar för att gå in i grottan. Vill man gå på en guidad tur inne i dem mörkaste delarna av grottan så kostar det pengar.

Obs! Detta är en av hinduisternas heligaste platser så du gör väl i att respektera deras sed. Det är alltså en bra idé att klä sig respektfullt men om man i värsta fall glömmer det så kan man hyra kläder vid början av trappan.

Batu Caves

Läs mer om Malaysia genom att trycka Här.

Har du besökt Batu Caves? Berätta gärna om du hur du tyckte att det var där!

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.