Skönt med stöd på första långa utomlandsresan

Den första långa utomlandsresan gick för min del till Australien. Jag åkte dit med en tjejkompis efter gymnasiet då vi båda var ivriga att se och upptäcka världen. Vi bokade och åkte dit med STA Travel och det var skönt att ha hjälp av ett resebolag på första resan.

Nu flera år, och framförallt flera resor, senare så skulle jag inte känna något behov av att boka med ett resebolag. Det går ju att ordna saker och ting på egen hand bara man listar ut hur var och när man ska göra det.

Men på den där första läskiga, spännande, nervkittlande resan så var det faktiskt riktigt skönt att ha hjälp med att komma igång med saker och ting.

Vi åkte på ett Work and Travel-visa och målet var att jobba och uppleva landet. I paketet vi köpte så ingick det boende på ett hostel, det ingick hjälp med att ordna bankkonto, mobiltelefon och träning på hur man söker jobb i Australien.

Det ingick även teambuildingaktiviteter ihop med resenärer från hela världen i form av utflykter, upplevelser, fester och liknande. Jag kände mig inledningsvis rätt så vilsen helt plötsligt på andra sidan världen utan några egentliga kontakter eller skyddsnät.

Men man kom snabbt in i det hela tack vare allt som ingick i resebokningen vi hade gjort. Jag tror att det var oerhört viktigt i alla fall för min del att ha det stödet i början. Som sagt så känner jag inte det behovet i dagsläget efter flera långresor till olika platser. Men där och då så underlättade det något enormt.

spacer backpacka resa

Första långa utomlandsresan

Poänget med det här inlägget är att det är lätt att glömma hur den första resan faktiskt kändes. Det är så lätt för mig nu att sitta och säga att ”nä man behöver inte boka något med något resebolag, åk själv bara det gör jag!”. Men det hade inte varit ärligt från min sida.

Jag tror att det är oerhört bra med stöd på den första långa utomlandsresan som man gör. Det ger direktiv och underlättar något enormt för att komma in i det hela.

Sen nästa resa så känner du säkerligen att ”nej men det här klarar jag bra själv” precis som jag och många andra nu gör. Men underskatta inte nyttan av att faktiskt boka saker och ting med ett resebolag när du ska iväg första gången.

Visst, det kostar mer i vissa fall, men det kan det vara värt, tycker jag. Men sen så ska man ju också, som alltid, komma ihåg att vi alla är olika. För vissa går det säkert utmärkt att åka iväg hipp som happ på egen hand direkt. För andra så är det skönare att ha det hela mer uppstyrt på förhand.

Frågar man erfarna backpackers så får man garanterat höra att man bara ska strunta i resebolagen och åka på egen hand. Men jag tror som sagt att många har lätt att glömma nyttan och hjälpen man faktiskt fick när man åkte med ett resebolag.

Så om du planerar din första resa och velar mellan att boka själv eller med ett resebolag. Då tycker jag inte att du ska underskatta hur skönt det kan vara med stöd på första långa utomlandsresan. Men som alltid så är det upp till dig att bestämma!

Safe travels, läs fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.