Snälla, ta ditt ansvar

Oavsett om man är på resande fot eller hemma så finns det saker att ta hänsyn till. Man har alltid ett ansvar att inte stödja vissa saker av olika anledningar. Det här sägs ofta men det är för att det aldrig kan sägas för många gånger.

Det finns många saker som man kan göra utomlands som inte går att göra i Sverige. Men det gäller att tänka till en eller två gånger extra innan man gör vissa aktiviteter.

Till exempel så fort det är djur inblandade så bör man tänka över vad man håller på att göra.

Många djur växer upp under hemska förhållanden och tränas under ännu sämre förhållanden.

Elefanterna i Asien är ett utmärkt exempel. Det är väldigt lätt att lockas av att rida på en elefant för att få uppleva det en gång. Men gör man det så stödjer man ett hemskt djurplågeri som verkligen måste bort.

Det kan aldrig sägas för många gånger: Stöd inte aktiviteter där djur behandlas illa.

Elefanters träning är ingenting annat än ren och skär tortyr. Det finns gott om bevis för det även om det givetvis kan skilja sig från en plats till en annan.

Här nedan kan du se ett exempel på hur unga elefanter torteras för att bli lydiga, känsliga tittare varnas:

”Jaha, men vad kan jag göra åt det då?”. Svaret är enkelt: Besök inte och betala ingenting till platser som uppmuntrar till att djur behandlas illa.

Om du är sugen på att besöka någon plats med djur så Googla innan du åker dit. Gör din efterforskning och ta ditt ansvar. Djuren kan inte stå upp och tala för sig själva så det är upp till oss att markera att vi inte stödjer sådana aktiviteter.

Vare sig det handlar om att fotograferas med nedsövda tigrar eller att rida på en elefant så är det inget annat än fel. Det är tortyr och det måste få ett slut.

Tyvärr så är det många turister och resenärer som inte förstår eller vet om de bakomliggande problemen. ”Vadå, jag red ju bara på en elefant?”. Ja men du hjälpte också till att det hela fortsätter. Utan kunder så kommer det inte att fortsätta.

”Men ingenting ändras för att bara jag slutar göra det.”. Nej men ju fler som gör det desto färre kommer se det som lönsamt att hålla på med sådana aktiviteter.

Så snälla, snälla besök inte djurparker där djuren behandlas illa. Snälla rid inte på elefanter, träningen som elefanten går igenom är ren och skär tortyr. Snälla besök inte vattenparker där till exempel delfiner och andra djur har alldeles för lite plats att leva på.

Snälla ta ditt ansvar och hjälp till att stoppa djurplågeriet världen över.


Gilla och dela gärna inlägget så att fler får upp ögonen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.