Surf camp på Bali – Vilka är bra?

Att lära sig surfa kan vara en oerhört härlig och häftig upplevelse som blir något man bär med sig resten av livet. Många passar på att göra just det när de besöker Indonesiens vackra öar, oftast framförallt Bali. Men vilket av alla surf camp på Bali ska man välja?

Att surfa är inte bara roligt utan det är också väldigt fysiskt krävande! Med andra ord så är det perfekt träning och ett superbra sätt för att hålla sig i form.

Det känns dock inte som träning för fem öre eftersom att man har så roligt och fokuserar på att försöka hålla sig stående. Men dagen efter kommer du garanterat märka av det! Så kom ihåg att vila en hel del medan du lär dig att surfa.

Surf camp på Bali

Surf Camp på Bali

Det mest populära surf campet på Bali just nu är Kima Surf Camp. Man hör väldigt mycket gott om backpackers upplevelser där och det är väldigt kul att det finns så bra aktörer där ute.

Surfingen, personalen, boendet och ja allt får toppbetyg där. Det anordnas även aktiviteter och utekvällar vilket gör det till ett socialt och fartfyllt ställe även utöver surfandet.

Även Elsewhere Surf Camp får mycket beröm och bra rekommendationer.

I denna video kan du få en inblick i hur livet på Kima Surf Camp ser ut:

Bästa stränderna för att surfa på Bali

Bali är känt som en av de bästa surfdestinationerna i världen. Med milsvida stränder, kristallklart vatten och fantastiska vågor, är Bali ett paradis för surfare.

Bali har en mängd olika surfstränder som passar alla nivåer av surfare. För nybörjare är Kuta Beach, Legian Beach och Seminyak Beach populära stränder med mjuka vågor och perfekta förhållanden för att lära sig grunderna. För de mer erfarna surfarna finns det också många utmanande surfstränder, som Uluwatu, Padang Padang och Canggu Beach. Oavsett vilken nivå du befinner dig på, finns det alltid en surfstrand som passar dig på Bali.

Planera i förväg

För att få ut det mesta av din surfupplevelse på Bali, bör du också ta reda på vilken tid på dagen som är bäst för att surfa på den specifika surfstranden du väljer att besöka. Vissa stränder har bättre förhållanden på morgonen medan andra är bättre på eftermiddagen. Att planera din surfresa på detta sätt kan hjälpa dig att få ut det mesta av din tid på Bali.

Utrustning går att köpa på plats

Förutom att välja rätt tidpunkt att besöka Bali för surfing, är det också viktigt att packa rätt utrustning. Om du är en erfaren surfare, vet du vad du behöver, men om du är en nybörjare är det viktigt att ha rätt utrustning. De flesta surfstränder på Bali erbjuder uthyrning av utrustning, men om du vill ha din egen utrustning finns det flera butiker som säljer surfutrustning på ön.

Bästa säsongen för att surfa på Bali?

När man besöker Bali för surfning, är det viktigt att välja rätt tid på året att resa dit. De bästa tiderna för surfing på Bali är mellan april och oktober, när vågorna är på sin högsta nivå. Under den här tiden är också vattnet varmt och behagligt att surfa i. Men var beredd på att det kan bli lite trångt vid surfstränderna under högsäsongen.

Minne för livet

Om du lockas av tanken att surfa på Bali så låt inte din dröm förbli en dröm utan gör slag i saken. Vi lever bara en gång så masa dig iväg dit och njut av livet! För ännu mer pepp så läs mer om Bali och Lombok eller om Indonesien här på Svenska Backpackers.

Nusa Penida Bali
Ön Nusa Penida

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.