Thailand lättar på restriktionerna för svenskar

I veckan så meddelades det att Thailand lättar på restriktionerna för svenska resenärer. Tidigare har det varit krav på två veckors vistelse på karantänhotell men det har nu sänkts till en dag. Detta var en glädjande nyhet för väldigt många resenärer.

Thailand har länge varit en favoritdestination för svenska turister så det är väldigt glädjande för många att Thailand lättar på restriktionerna för svenskar. De nya reglerna börjar gälla så pass snart som första november i år och beskedet hyllas bland svenska turister.

Anledningen till att kravet på en hotellnatt fortfarande finns kvar är för att man skall testa sig på plats. Informationen går isär lite då vissa menar på att det endast handlar om fem timmar på ett hotell medan andra menar att det handlar om längre tid.

Utöver Sverige så justerades reglerna även för resenärer från 45 st andra länder. Förhoppningsvis så har beslutet tagits i rättan tid så att öppningen inte leder till fler vågor av covid som skulle lamslå landet ytterligare.

Turismen i Thailand står för en stor del av deras BNP och restriktionerna och lockdowns har slagit hårt mot lokalbefolkningen. På flera platser i landet har stora områden blivit som spökstäder och det har sannerligen påverkat landets ekonomi.

Användbara Thailändska Fraser + Räkna Till 10

Thailand lättar på restriktionerna

Resebyrån TUI var tidiga med att rapportera om de nya lättade restriktionerna. Notera att detta gäller för personer som är vaccinerade som alltså slipper karantänen som tidigare varit ett krav.

Adam Györki, kommunikationschef på TUI sade bland annat följande i samband med nyheten:

”Thailand är ett land som ligger svenskarna väldigt varmt om hjärtat. För oss i resebranschen är det jätteviktigt men även för thailändarna såklart. Så det är ett fantastiskt besked,”

”Beskedet innebär att vaccinerade svenskar kan resa till Thailand utan krav på karantän. Däremot behöver man testa sig före avresa och vid ankomst. Man får svaren efter fem timmar och får vänta på hotellet under tiden. Sedan får man röra sig fritt i landet,” Källa: Travelnews

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.